Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: a Barcelona kiütéses győzelmet aratott idegenben – videóval

Szerda este négy mérkőzést játszottak le a női Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában…

(Photo by Gunnar Hoffsten – UEFA/UEFA via Getty Images)

A címvédő FC Barcelona a papírformának megfelelően kiütéses győzelmet aratott a svéd Rosengard vendégeként, miután félidőnként három-három gólt szerezve győzte le vetélytársát, a 6-0-s győzelem után továbbra is százszázalékosak. A mérkőzés egy öngóllal indult, majd a katalánok öt különböző játékosa volt eredményes, köztük az idei Aranylabdás Aitana Bonmati is betalált. A csoport másik mérkőzésén a Benfica egygólos sikert aratott az Eintracht Frankfurt ellen, ezzel a portugálok nagy lépést tettek a továbbjutás felé, hiszen három ponttal a németek elé kerültek a második helyen.

A csoport:

Rosengard – FC Barcelona 0-6 (0-3)
Gólszerzők:ill. Wik (16. – öngól), Paralluelo (37.), Guijjarro (44.), Bonmati (62.), Caldentey (73. – büntetőből), M. Fernández (90+2.)

 

Benfica – Eintracht Frankfurt 1-0 (0-0)
Gólszerző: Alidou d’Anjou (71.), ill.

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A nyolcszoros BL-győztes Olympique Lyon ugyancsak három győzelemmel vezeti a csoportját, miután szerda este 3-1-re győzött a Brann Bergen ellen. A hazaiak soraiból Kadidiatou Diani duplázott, az OL pedig a második félidő elejére mindent eldöntött. A folytatásban a kulcsembereit pihentetve már nem szerzett újabb gólt. A magyar származású Marozsán Dzsenifer az 58. percben lépett pályára. A vesztes norvégok biztosan őrzik második helyüket, mivel az előző két meccsüket megnyerték, a csoport másik két csapata, a St. Pölten és a Slavia Praha pedig az egymás elleni döntetlen jóvoltából csak egy-egy pontos.

B csoport:

Olympique Lyon – Brann Bergen 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Diani (6., 48.), Hegerberg (23.), ill. Kielland (73.)

 

St. Pölten – Slavia Praha 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore