Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztankovics: “Ezekért a meccsekért edzünk”

A magyar bajnok Ferencváros csütörtök este a Fiorentinát fogadja az Európa-konferencialiga csoportkörének záró fordulójában…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics izgatottan várja a sorsdöntő mérkőzést, ugyanakkor elárulta, hogy több játékosa sem lesz bevethető:

“A csütörtöki mérkőzés egy nagy kihívás lesz, a futball ezért szép, ezért edzünk, ezért játszunk, ezek a kihívások az élet részei. Firenzében az első találkozó során alábecsültek minket. A holnapi is egy kemény mérkőzés lesz. A Fiorentina hozzáállása bizonyára más lesz, mint az első meccsen, mert most semmi nyomás alatt nem állnak, nem kell tartaniuk a rizikótól, ők már biztos továbbjutók. A mi helyzetünk pedig az, hogy 22 nap alatt 7 meccset kell játszanunk. Az edző ebben az esetben egy varázsló, akinek rá kell vennie a játékosokat, hogy gyakoroljanak, dolgozzanak és megfelelőképpen kipihenjék magukat.”

“A Fiorentina olyan dolgokat is kipróbálhat, amiket mi most nem tehetünk meg. Egy nagyon jó első osztályú csapatról beszélünk, azt gondolom, most kipróbálhatják, hogy mire képesek. A csapat Firenzében mutatott teljesítménye egészen lenyűgöző volt abban a 60-65 percben, amíg domináltunk, bátorságot és rátermettséget mutattunk, de ezután a cserékkel változott a helyzet. A fontos, hogy az ellenféllel szemben mindig tiszteletet mutassunk, és elismerjük az ügyességét. Aggaszt, hogy kedden 14 játékossal edzettem, ebből hárman kiestek, mint például Tokmac, Baráth és Gojak, azon gondolkozom, hogyan tudnám a sérülteket visszahozni a csapatba. Varga Barnabás játékra kész, még nem tudni, hány perc van benne, ez még egyeztetés alatt van. Fontos a hit, hogy higgyünk a csapatban. Egyelőre többet viszünk bele a játékba, mint amit az eredmény visszaad. A Fiorentina is ismeri ezt, hogy milyen, amikor hullámvölgy jön, és hiába pakoljuk bele a munkát, nem jönnek úgy az eredmények, mint szeretnénk. Játékosként számtalan alkalommal találkoztam a Fiorentinával. Csütörtökön biztosan kemény meccs vár ránk, az érdekel engem a legjobban, hogy hányan fognak tudni velem tartani” – tette hozzá a tréner.

A Ferencváros és a Fiorentina csütörtök este 18:45-től csap össze egymással a Groupama Arénában.