Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elárverezték Messi győztes vb-mezeit

Az ismert aukciós ház árverésre bocsátotta a végső győztes argentinok csapatkapitánya, Lionel Messi által az előző világbajnokságon viselt összes mezét…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

Az elmúlt két hétben zajlott a Sotheby’s aukciósház szervezesében az a licit, amely során Lionel Messi összesen hat darab, az előző világbajnokságon viselt mezére lehetett licitálni. A kollekció végül  7.8 millió dollárért (több mint 2.7 milliárd forint) kelt el. A bevétel egy részét egy barcelonai gyermekklinika kapja.

A két héttel ezelőtt indított licitálás előtt a Sotheby’s aukciósház nem tartotta kizártnak, hogy akár 10 millió dollárt is adnak majd a relikviákért.

A hat mezt Messi az argentin válogatott hat vb-meccsének első játékrészeiben viselte, így a kalapács alá kerül a franciák elleni, tizenegyesekkel megnyert döntőben, a horvátok elleni elődöntőben, a hollandok elleni negyed- valamint az ausztrálok elleni nyolcadöntőben viselt egy-egy mez, illetve két csoportmeccsen viselt trikó is.

Az eddigi legértékesebb, mérkőzésen hordott sportrelikvia az 1998-as NBA-döntőben az amerikai Michael Jordan által viselt mez, amely tavaly szeptemberben 10.1 millió dollárért talált gazdára. Ebben a kategóriában, labdarúgásban az eddigi csúcs 9.3 millió dollár, ezt az argentin Diego Maradonának az 1986-os világbajnokságon, az angolok elleni negyeddöntős mérkőzésen hordott ruhadarabjáért fizették 2022 májusában.