Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Rosário Central nyerte az idei második argentin bajnoki kiírást – videóval

Szombatról vasárnapra virradóra rendezték az idei második argentin bajnoki kiírás, a Copa de la Liga Profesional döntőjét…

(Photo by Joaquín Camiletti/Getty Images)

A Copa de la Liga Profesional döntőjében a Rosário Central 1-0-ra diadalmaskodott a Platense ellen Santiago del Esteróban. Az első játékrész során mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a Central több támadást vezetett, a Platense inkább a kontrákra rendezkedett. Végül öt perccel a felvonás lefújása előtt Maximiliano Lovera több védővel a nyakán megindult az ellenfél kapuja felé, betört a tizenhatoson belülre és ajtó-ablak helyzetből elegánsan Macagno kapujába pöccintett. A második félidőben a hátrányban lévő Platense számára volt sürgősebb, amely igyekezett az egyenlítésért, azonban kevés érdemi lehetőséget tudott kialakítani. A Rosário kedvére kontrázhatott, melyekből nem egyszer közel járt a mindent eldöntő második gól megszerzéséhez. A rendes játékidő legvégén a Platense Suso kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozott, Martín Palermo legénysége már képtelen volt kiegyenlíteni, így a Central hódította el a trófeát.

A korábbi hatszoros bajnok Rosário Central először nyerte meg a Copa de la Liga Profesional sorozatot.

A Canalla győzelme egyúttal azt jelentette, hogy a Platense nem jutott ki a nemzetközi porondra, a Rosário pedig már korábban biztosította Libertadores-kupa-indulását. Továbbá a San Lorenzo a Libertadores-kupa 2024-es kiírásának főtáblájára, a Godoy Cruz a selejtezőkbe került, míg az Argentinos Juniors a Copa Sudamericanában méretheti meg magát.

Rosário Central – Platense 1-0 (1-0)
Gólszerző: Lovera (40.), ill.
Kiállítva:ill. G. Suso (89.)

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!