Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: négyet gurított a Real Madrid a Villarrealnak hazai pályán – VIDEÓ

A spanyol bajnokság (La Liga) 17. fordulójának vasárnapi játéknapját a Real Madrid és a Villarreal összecsapása zárta. Nagyon simán hozta a mérkőzést a királyi gárda, még ha a Sárga Tengeralattjáró egyszer rá is ijesztett, és végül négy gólig meg se álltak a hazaiak, amivel egyelőre az első helyen állnak a tabellán, bár a Girona mérkőzése még hátra van.

(Photo by Diego Souto/Getty Images)

Dominálta az első félidőt a Real Madrid, a Villarrealnak csak kisebb momentumai voltak. A 14. percben Brahim Diaz vette le az elé ívelt labdát és szép lövést küldött a kapu jobb oldala felé, de Jörgensen bravúrral védeni tudta a próbálkozást. A 19. percben Rodrygo vette át a magasan középre lőtt labdát, és lövést küldött a kapu közepe felé, de a kapus ezt is hárította. A 23. percben már nagyon közel járt a gólhoz a Real, amikor Modric indult meg a kapu felé, és lőtt a tizenhatosról, de csak a felső lécet találta el. A 25. percben azonban összejött a vezetés a Real Madridnak, amikor Modric fantasztikus passza után Bellingham fejelt közelről a jobb alsó sarokba. A 33. percben Alaba esett össze, és a térdét fájlalta, majd nagy fájdalmak között kellett levinni a pályáról. Ennek ellenére a 37. percben jött a második hazai találat, ekkor Rodrygo lőtt közelről a kapuba, és bár először nem adta meg a játékvezető les miatt, a VAR segítségével mégis érvényes lett a találat. Végül ezzel az eredménnyel mentek szünetre a csapatok.

A második félidőt már valamivel jobban kezdte a Villarreal, és az 54. percben szépíteni is tudott, amikor egy remek támadás végén Terrats küldött szép labdát Morales irányába, aki jól használta ki a helyzetét és a kapu bal alsó sarkába lőtt. Nem örülhettek azonban sokáig, mivel a 64. percben a harmadik gólját is meglőtte a Real Madrid, ekkor  Brahim Diaz fantasztikus szólót mutatott be a végén egy szép csellel, a labda pedig a jobb alsó sarokba ment. A 68. percben jött a negyedik hazai gól is, ezt most az egész meccsen remekül játszó Modric lőtte, miután Rodrygo centerezése után elé pattant a labda. A negyedik találat után egy kicsit visszavettek a csapatok, főleg a Villarreal, aki érezte, ebből már nem lesz pontszerzés, így végül már nem változott az eredmény.

Real Madrid – Villarreal 4-1 (2-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu stadion (Madrid) Vezette: Jorge Figueroa Vázquez
Gólszerzők: Bellingham (25.), Rodrygo (37.), Brahim Diaz (64.), Modric (68.) ill. Morales (54.)
Sárga lap: Bellingham (67.), Tchouameni (84.) ill. Altimira (67.), Akhomach (74.), Capoue (85.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Lunyin – Mendy (Fran Garcia, 46.), Alaba (Nacho, 35.), Rüdiger, Lucas Vazquez – Kroos (Tchouameni, 79.), Modric, Valverde, Bellingham (Ceballos, 78.) – Rodrygo, Brahim Diaz (Joselu, 84.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Villarreal: Jörgensen – Pedraza, Mandi, Albiol (Cuenca, 46.), Altimira – Baena (Terrats, 29.), Parejo, Capoue, Akhomach (Trigueros, 74.) – Morales (Bereton Diaz, 79.), Moreno (Sorloth, 46.). Vezetőedző: Marcelino

A 17. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Osasuna – Rayo Vallecano 1-0

Szombat:
Celta Vigo – Granada 1-0
Athletic Bilbao – Atletico Madrid 2-0
Sevilla – Getafe 0-3
Valencia – Barcelona 1-1

Vasárnap:
Almeria – Mallorca 0-0
Real Sociedad – Real Betis 0-0
Las Palmas – Cádiz 1-1
Real Madrid – Villarreal 4-1

Hétfő:
21:00 Girona – Alaves (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore