Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A klub egykori legendás játékosa lett a Boca Juniors új elnöke – HIVATALOS

A vasárnapi napon rendezték meg a néhány hete elhalasztott elnökválasztást az argentin Boca Juniors háza táján…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A Boca Juniors új elnöke Juan Román Riquelme lett, miután az eddigi alelnök nyerte a vasárnapi elnökválasztást Mauricio Macri korábbi államelnök előtt. A szavazáson több mint 43 ezer klubtag vett részt.

A 45 éves sportvezető előzetes kampányában szerepelt a La Bombonera bővítése, az utánpótlás további fejlesztése, valamint Edinson Cavani után újabb rutinos játékosokat szerződtethet a klub, a legesélyesebb Arturo Vidal és Éver Banega lehet a csatlakozásra. Riquelme kinevezésével eldőlt, hogy Diego Martínez lehet a favorit a megüresedett vezetőedzői poszt betöltésére, mivel Macriék Martín Palermóval kampányoltak.

Riquelme annak idején 1996 és 2002, valamint 2007 és 2014 között erősítette a Bocát. A két megszakítás alatt többek közt öt argentin bajnoki címet és három Libertadores-kupát nyert az együttessel. A kiváló képességű klasszikus irányító Európában a Barcelona és a Villarreal színeiben is kipróbálhatta magát.

A győztes a tisztséget a következő négy évben töltheti be.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!