Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “Tovább szeretnénk jutni!”

Az Európa-konferencialiga sorsolásán eldőlt, hogy a Ferencváros következő ellenfele a görög Olympiakosz Pireusz lesz a legjobb 16 közé jutásért…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics bizakodva tekint az Olympiakosz Pireusz elleni párharc elé:

“Nehéz rivális vár ránk, ismerem az Olympiakoszt, nagyon bő a keretük. Ráadásul meg van a kellő tapasztalatuk Európában, rendre a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában szerepelnek. Úgy látszik, a Konferencialigában csak erős ellenfeleket kaphatunk, a kemény csoportkör után az Olympiakosz is komoly kihívás lesz. A holland Ajax és a spanyol Betis szintjén vannak, ezt a három csapatot tartottam a legkeményebb diónak. Ha tovább szeretnék jutni, alaposan fel kell készülnünk, és mindent ki kell majd adni magunkból. Kemény ellenfél az Olympiakosz, de nagy dolgot szeretnék elérni a Ferencvárossal, olyat, amire a szurkolók hosszú évek múlva is emlékeznek. Tovább szeretnénk jutni!”

Osztotta véleményét a zöld-fehérek csapatkapitánya, Dibusz Dénes:

“Az Olympiakosz jó nevű klub, a lehetséges ellenfelek közül az Ajax volt hasonló patináns csapat. Nehéz párharc vár ránk, de összességében nem bánkódom, hogy a görög csapatot kaptuk. A sorsolás előtt nem volt kívánságom, preferenciám, de ha valaki felajánlotta volna az Olympiakoszt, azonnal elfogadtam volna. A két klubnak ráadásul közös múltja is van, hiszen a kilencvenes évek közepén emlékezetes párharcot vívott a Fradi a görög csapattal, amelyből a Ferencváros került ki győztesen. Bízom benne, ez ezúttal is így lesz. Alaposan fel kell készülnünk a rájátszás két mérkőzésére, és biztos vagyok benne, lesz esélyünk a továbbjutásra” – tette hozzá a rutinos kapus.