Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: Neymar lemarad a Copa Américáról is!

Mint ismert, a súlyos térdsérülést szenvedő 31 esztendős brazil klasszis továbbra is rehabilitációját végzi, amely a brazil válogatott orvosa Rodrigo Lamar szerint ugyan jó ütemben halad, de a ‘selecaónál’ fel kell készülni arra, hogy Neymar nem lehet ott a nyári Copa Americán.

 

Az Al-Hilal klasszisának visszatérését előzetesen április-május környékére jósolták, Dr. Lasmar szerint azonban ugyan nem komplikációkról kell beszélni, de szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy Neymar olyan állapotba kerüljön, hogy készen álljon a Copa Americára.

“Túl korai most arról beszélni, hogy Neymar mikor térhet vissza a pályára. A felépülését nem szabad siettetni, egyetlen egy lépést sem szabad kihagyni azért, hogy sürgessük a játékát. A mi elképzelésünk szerint az új európai idény kezdetére, augusztusra lesz 100%-os állapotban” – jelentette ki a Dr. Lasmar a Rádio 98 -nak adott interjújában.

“A legfontosabb az, hogy egy ilyen sérülés után teljesen egészséges legyen egy játékosa, a teste készen álljon a folytatásra. Úgy ítéljük meg, hogy augusztusra már minden rendben lesz azt illetően, hogy Neymar készen álljon a játékra a legmagasabb szinten.” – tette még hozzá a brazil válogatott orvosa.

A 48. Copa Americát az USA-ban rendezik majd 2024 nyarán, június 20-a és július 14-e között.

(Borítókép: Photo by Pedro Vilela/Getty Images)