Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: a River Plate nyerte a Bajnokok Trófeáját – videóval

Szombatra virradóra csapott össze egymásssal az idei két argentin bajnoki kiírás győztese a Bajnokok Kupája (Trofeo de Campeones) keretein belül…

(Photo by Joaquín Camiletti/Getty Images)

Az argentin Bajnokok Trófeáját (Trofeo de Campeones) a River Plate nyerte, amely 2-0-s győzelmet aratott a Rosário Central felett Santiago del Esteróban. A “milliomosok” nagy kedvvel vetették bele magukat a küzdelmekbe és jókora fölényben játszottak. A River egymás után alakította ki a helyzeteket, melyek azonban rendre kimaradtak. Az első kezdőmérkőzésén pályára lépő Echeverri nagyon aktívan futballozott, de az ifjú tehetség helyzetei rendre kimaradtak. Menet közben De La Cruz egy távoli fejessel veszélyeztetett, míg P. Solari egy ziccer végén a kapufát találta el. Az első félidő hajrájában a Central egyre többször jött ki a szorításból, azonban nem sokkal a szünet előtt a River egy kontrából megszerezte a vezetést, P. Solari jobb oldali beadását követően Facundo Colidio a kapu torkából juttatta a játékszert a hálóba. A második félidőt a rosárióiak kezdték aktívabban, és néhány egyenlítési lehetőséget is kidolgoztak, azonban képtelenek voltak betalálni. Ráadásul negyedóra elteltével létszámhátrányba kerültek, ugyanis Campaz egy elkésett belépővel hátulról szállt bele ellenfelével. A River az emberelőny birtokában magabiztosan futballozott, és amikor kedve úgy tartotta, helyzetet alakított ki. Negyedórával a vége előtt egy látványos gurigázgatás végén a csereként beállt Ignácio Fernández talált a kapuba. A Central erejéből csak egy lesgólra futotta a hajrában, melyet a játékvezető nem adott meg, így képtelenek voltak szépíteni.

Az országos rekordbajnok River Plate a 2021-es sikere után másodszor nyerte meg ezt a kiírást.

River Plate – Rosário Central 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Colidio (41.), I. Fernández (76.), ill.
Kiállítva:ill. Campaz (60.)

 

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!