Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie B: a Parma hatpontos előnnyel vezeti a bajnokságot féltávnál – KÖRKÉP

Az olasz másodosztályú bajnokság (Serie B) 2023-2024-es idényében december 26-án bonyolították le a 19. forduló mérkőzéseit, melyet követően a csapatok a szezon felénél egy rövid téli szünetre vonultak…

(Photo by Andrea Martini/NurPhoto via Getty Images)

Az olasz másodosztályú bajnokság (Serie B) mezőnyét vezető Parma az utolsó két mérkőzése megnyerésével hat pontra növelte előnyét az élen, mivel a második Venezia eközben mindkét találkozóján döntetlent játszott. A listavezető magyar válogatott hátvédje, Balogh Botond bár az ősz nagy részében mellőzve volt, az utolsó hetekben több mérkőzést is végig játszott, összesen nyolc mérkőzésen szerepelt eddig a szezonban.

Az előző szezonban hektikusan teljesítő Como ebben az idényben jóval kiegyensúlyozottabban muzsikált, részben Cesc Fábregas színrelépésének is köszönhetően, így a lombardiai gárda a Veneziával azonos pontszámmal áll a harmadik helyen a feljutó pozíció határán.

A további playoff-helyeket az utolsó nyolc fordulóban veretlen Cittadella, az elmúlt hetekben hullámzó, de a legutolsó meccsét megnyerő Palermo, a legutóbb éppen általa legyőzött Cremonese, valamint a Modena tanyázik. Mindössze három pontra van a rájátszástól a kilencedik helyezett Brescia, amely a biztató kezdés után hullámvölgybe került, de Rolando Maran irányításával úgy tűnik, hogy ismét egyenesbe jött.

A középmezőnyben a tavasszal playoff-döntőt játszó Bari és a Serie A-ból kieső Sampdoria az egymás elleni döntetlen jóvoltából azonos pontszámmal áll a 10-11. helyen. A Nagy Ádám számára kevés állandó játéklehetőséget biztosító Pisa 5-7-7-es mérlegének köszönhetően mindössze a 13. pozíciót birtokolja és közelebb van az osztályozóhoz, mint a rájátszáshoz. A biztató kezdés után az utolsó hat fordulóban csak két pontot szerző Cosenza a 14. helyet foglalja el, míg a mezőny legutolsó bennmaradó helyét az újonc Lecco birtokolja jobb egymás elleni eredményével megelőzve a Südtirolt.

A bolzanóiak mellett a másik osztályozós helyet a Ternana birtokolja, miközben az Ascoli, a tavasszal még a Serie A-ban szereplő Spezia és az abszolút újonc FeralpiSaló a kieső zónában található.

Az alapszakasz végén az első két helyezett automatikusan feljut a Serie A-ba, míg a harmadiktól a nyolcadik helyen végző csapatok a rájátszásban vesznek részt, melynek végső győztes szintén az élvonalba kerül. A mezőny utolsó három helyezettje kiesik a harmadosztályba, az őt megelőző két csapat pedig osztályozót vív a bennmaradásért.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore