Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: amerikai válogatott középpályást igazolt a Real Betis! – hivatalos

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Betis hivatalos csatornáin keresztül számolt be arról, hogy szerződtette a Internacional amerikai válogatott középpályását, Johnny Cardosot…

(Photo by Pedro Tesch/Getty Images)

A Real Betis színeiben folytatja pályafutását Johnny Cardoso – tudatta hivatalos közleményében a sevillai együttes. A spanyol gárda 6 millió eurót fizetett érte az Internacionalnak, továbbá amennyiben a jövőben értékesíteni fogja az amerikai válogatott középpályás játékjogát a Betis, akkor az adott összeg 20%-a a brazil csapatot fogja illetni. Nem mellesleg Cardoso 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá új klubjával.

Johnny Cardoso 2014-ben, azaz 13 esztendősen került az Internacional akadémiájára. A felnőttek között 2019-ben debütált, majd az évek folyamán a brazil klub meghatározó alakja lett. Cardoso minden sorozatot figyelembe véve 144 mérkőzésen lépett pályára az Internacional színeiben, ezeken 7 gólt szerzett. Érdekesség egyébként, hogy az Egyesült Államokban látta meg a napvilágot brazil szülők gyerekeként, azonban szüleivel néhány hónapos korában visszaköltöztek Brazíliába. Az amerikai felnőtt válogatott keretébe 2020-ban kapott meghívót, a címeres mezt eddig 7 találkozón húzhatta fel magára.