Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hosszabbít vezetőedzőjével a West Ham United! – sajtóhír

Brit lapértesülés szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham United kész meghosszabbítani David Moyes szezon végén lejáró szerződését…

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

A The Sun információi alapján a West Ham United 2026 nyaráig kívánja megújítani David Moyes szerződését. A tapasztalt skót vezetőedző az előző szezonban közel állt ahhoz, hogy távozzon a klub éléről, valószínűleg az Ekl megnyerése nélkül már nem ő irányítaná az észak-londoni alakulatot. Az Arsenal elleni 2-0-ás győzelem azonban meggyőzte a vezetőséget, ennek értelmében a West Ham kész hosszabbítani vele. 

David Moyes először 2017 novemberében vette át a West Ham United irányítását, viszont akkor a szezon vége után nem marasztalták a skót trénert. Másodszor 2019 decemberében nevezték ki az észak-londoni gárda élére, mellyel a 2022/2023-as idény során megnyerte a Konferencialigát, emellett volt vele 6. és 7. is a bajnokságban a csapat. A West Ham 19 forduló után 33 pontot gyűjtött a Premier League-ben, ez pedig rekordnak számít a klub történetében, amióta ezt a nevet viseli az angol élvonal. Moyes korábban hosszú évekig irányította az Evertont, a liverpooli együttes az ő vezetése alatt többször is ott volt a top 5-be, majd ő vette át 2013 nyarán a legendás Sir Alex Ferguson helyét a Manchester United élén. Továbbá volt még a Real Sociedad és a Sunderland vezetőedzője is.