Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Román védővel erősítené meg a védelmét a Tottenham – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Tottenham Hotspur csapata mindenképpen meg szeretné erősíteni a védelmét, ehhez pedig a Genoa játékosát szemelte ki magának.

 (Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

A The Athletic információi szerint a Tottenham Hotspur tárgyalásokat folytat az olasz Genoával Radu Dragusin szerződtetéséről. A védőért fizetendő összegről még nem született megállapodás, de a Tottenham szeretné megerősíteni csapatát, és Dragusin az egyik első a Spurs listáján.

A középhátvéd a Tottenham számára kiemelt fontosságú poszt ebben az átigazolási időszakban, és Dragusin is a fontolgatott nevek között van Lloyd Kelly, Tosin Adarabioyo és Jean-Clair Todibo mellett. Micky van de Ven és Cristian Romero sérülései és eltiltásai miatt a szezon során a Tottenham vezetőedzője, Ange Postecoglou vészmegoldásként használta Ben Daviest és Emerson Royalt a középhátvéd poszton, Eric Dier pedig kiesett az ausztrál tréner kegyeiből.

Dragusin ebben a szezonban a Genoa alapembere volt a Serie A-ban, mind a 18 bajnoki mérkőzésükön kezdett, és a 2022/23-as feljutást követően a 12. helyen áll a tabellán.

A romániai születésű Dragusin a Juventusnál járta végig a ranglétrát, és 2020-ban debütált a felnőtt csapatban, még Andrea Pirlo alatt. Ezt követően a 2021/22-es szezonban kölcsönben a Sampdoria és a Salernitana csapatában szerepelt a Serie A-ban, majd egy osztállyal lejjebb került, és a következő szezont kölcsönben a Genoánál töltötte.

Dragusin a 2022/23-as szezonban a Genoa minden mérkőzésén játszott a Serie B-ben, amikor a csapat a második helyen végzett és visszajutott a Serie A-ba, majd véglegesen aláírt hozzájuk.

Dragusin 2022-ben debütált a román válogatottban, és 13 válogatottságot szerzett hazája színeiben, és segített nekik abban, hogy a selejtezőcsoportjuk megnyerésével biztosítsák a 2024-es Eb-re való kijutást.