Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia Szuperkupa: Kylian Mbappé és Lee Kang-In góljával a PSG nyerte a trófeát – videóval

A francia Szuperkupa döntőjében a PSG jóformán esélyt sem adott a jóval alacsonyabb erőket képviselő Toulouse csapatának, így a párizsiak elhódították 12-edjére is a trófeát.

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

A Paris Saint-Germain már a 3. percben vezetést tudott szerezni, az alapvonalról Ousmane Dembélé tett vissza egy labdát, ami Lee Kang-Int találta meg, a középpályás pedig 10 méterről a jobb alsóba belsőzte a labdát. A Toulouse számára megvolt az esély az egyenlítésre, de elszalasztották, amelyet a PSG meg is büntetett, ugyanis a 44. percben Barcola passzát követően két védővel a nyakában vezette egy kicsit a labdát, majd 13 méterről a bal alsóba lőtt.

A második játékrészben is mindkét csapat számára megvolt a lehetőség gólt szerezni, azonban a Toulouse játékosai rendre elvétették a kaput vagy Donnarumma tudott hárítani, pedig voltak ígéretes próbálkozásaik. A PSG részéről egyetlen komoly gólszerzési esélyt lehetett feljegyezni már csak, az 56. percben Achraf Hakimi találta el a kapufát szabadrúgásból.

A Paris Saint-Germain a két első félidőben szerzett góljával tehát nyerni tudott, így a csapat megszerezte a tizenkettedik Francia Szuperkupa győzelmét.

PSG – Toulouse 2-0 (1-0)
Helyszín: Parc des Princes (Párizs), Vezette: H. El Hadj
Gólszerzők: Lee Kang-In (3.), Mbappé (44.) ill.
Sárga lap: Vitinha (46.), L. Hernández (77.) ill.
Kiállítás:ill.

PSG: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Skriniar (Beraldo 71.), L. Hernández – Zaire-Emery, Lee, Vitinha – Dembélé (Asensio 66.), Mbappé, Barcola (Kolo Muani 66.). Vezetőedző: Luis Enrique

Toulouse: Restes – Mawissa (Kamanzi 76.), Diarra, Nicolaisen, Suazo – Donnum (Magri 66.), Spierings, Sierro (I. Cissoko 76.), Casseres, Gelabert (Skytta 65.) – Dallinga. Vezetőedző: Carles Martínez

A mérkőzés videós összefoglalója: