Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Juventus 18 éves védőjét vette kölcsön az AS Roma! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kölcsönvették a Juventus 18 esztendős védőjét, Dean Huijsent.

(Photo by Fabio Rossi/AS Roma via Getty Images)

Az AS Roma csapatáról régóta köztudott volt, hogy a téli átigazolási szezonban mindenképp szeretnének erősíteni a védelmükön. A “Farkasoknál” ugyanis Chris Smalling és Marash Kumbulla is régóta sérüléssel bajlódik, valamint jelenleg Evan Ndicka sem áll José Mourinho rendelkezésére, miután az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepel. A fővárosi csapatnál viszont az is egyértelmű volt az utóbbi évek pénzügyi helyzetét ismerve, hogy erősen korlátozott lehetőségekkel rendelkeznek a piacon. Ennek megfelelően végül egy kölcsönszerződés formájában találtak megoldást, a mai napon ugyanis bejelentették, hogy a Juventus 18 éves tehetségét, Dean Huijsent szerezték meg a 2023/24-es idény végéig, vásárlási opció nélkül. A holland futballista az eredeti tervek szerint a szezon második felét a Frosinone csapatánál töltötte volna, de amikor meghallotta az AS Roma érdeklődését, akkor a “Farkasok” mellett döntött. A Roma a kölcsönvételért összesen 650 ezer eurót fizetett a Juventusnak.

Dean Huijsen 2021 nyarán került a Malaga csapatától a Juventus utánpótlásába. A holland védő azóta a ranglétrát végigjárva már a felnőttek között is debütálhatott, október 22-én, amikor az AC Milan ellen 1:0-ra megnyert találkozón csereként 12 percet kapott Massimiliano Allegritől. Huijsen az AS Roma színeiben a bajnokság mellett az Olasz Kupában, valamint az Európa-ligában is lehetőséghez juthat.