Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Végleg a Bundesligában folytathatja a Leeds United védője – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint végleg a Bundesligában köthet ki a Leeds United védője, Robin Koch.

(Photo by Christian Kaspar-Bartke/Getty Images)

A The Athletic információi szerint a Leeds United játékosa, Robin Koch előszerződést ír alá az Eintracht Frankfurttal, hogy a szezon végén, amikor lejár a szerződése, véglegessé tegye a jelenleg is zajló kölcsönszerződését.

A 27 éves Koch a 2020-as Premier League-feljutást követően csatlakozott a Leedshez, és három szezon alatt 77 alkalommal lépett pályára a klub első csapatában – ebből 66 alkalommal az élvonalban. A Leeds mintegy 12 millió fontot fizetett a középső védőért, hogy 2020-ban szerződtesse a Freiburgtól, nem sokkal azután, hogy Marcelo Bielsa vezetésével feljutottak a az angol másodosztályból.

A Leeds próbálkozásai, hogy új szerződést kössön a német játékossal az elmúlt szezonban megrekedtek, mivel a Leeds közel állt ahhoz, hogy visszacsússzon a másodosztályba. Koch szerződésében szerepelt egy záradék, amely lehetővé tette számára, hogy kölcsönben távozzon, ha a klub kiesik a Premier League-ből, és távozása enyhítené a klub bérköltségeit. Ennek értelmében a nyolcszoros német válogatott játékos kölcsönben visszatért a Frankfurthoz a Bundesligába, amelynek színeiben ebben a szezonban 23 mérkőzésen lépett pályára.