Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Musiala vezérletével magabiztos sikerrel nyitotta az új esztendőt a Bayern München! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 17. fordulóját, valamint a szezon második felét a Bayern München és a Hoffenheim összecsapása nyitotta.

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Kevés lehetőséget hozott a félidő első fele, hiába birtokolta sokkal többet a labdát a Bayern, igazán nem tudták beszorítani a Hoffenheimet a kapuja elé. A bajor sztárcsapat viszont az első lehetőségéből így is megszerezte a vezetést. A 18. percben egy szögletet követően Musialához került a labda, aki éles szögből a hosszú alsót vette célba, és a kapufa segítségével végül a hálóban kötött ki a játékszer, 1-0! A következő nagyobb lehetőségre egészen a 37. percig kellett várni, amikor Kane passza után Guerreiro lőhetett kiszorított helyzetből, Baumann viszont ezúttal jól zárta a szöget és védeni tudott. A szünet előtt még Upamecano távoli próbálkozása jelentett veszélyt a vendégek kapujára, de ez a próbálkozás végül elkerülte a kaput, így a félidei pihenőre egygólos különbséggel vonultak a felek.

A második játékrész már jóval eseménydúsabbra sikeredett. A félidő elejét a Bayern nyomta meg nagyon, amit egy lesgól, valamint Musiala távoli lövése jelzett, ami végül a kapufán csattant, majd nem sokkal később Baumann Laimer lövését kellett védenie nagy bravúrral. Ezt követően viszont a Hoffenheim percei következtek: a 63. minutumban Beier fejesénél mutatott be hatalmas védést Neuer, majd egy védelmi megingás után Kramaric léphetett ki ziccerben, de a kapujából jól kimozduló Neuer nagy bravúrral védte a próbálkozást. Ezt követően még Beier is ziccerbe került a 65. percben, ám a lövése a felső kapufát érintve elhagyta a játékteret. A sok kihagyott helyzet aztán megbosszulta magát, a 70. percben ugyanis Sané és Musiala játszott össze jól a tizenhatoson belül, aminek a végén Musiala öt méterről meglőtte a második találatát, 2-0! A 74. minutumban aztán minden érdemi kérdés lezárult, miután Prömel begyűjtötte a második sárgáját, így a Hoffenheim emberhátrányba került a véghajrá kezdetére. A 85. percben Harry Kane lőhette volna meg a már-már menetrendszerű gólját, a fejese azonban végül célt tévesztett. A rendes játékidő utolsó pillanataiban aztán már nem hibázott az angol támadó, miután Goretzka passza után ziccerbe került, ezt pedig értékesíteni is tudta, 3-0! Az utolsó pillanatokban még Tel növelhette volna még tovább a különbséget, de a lövése a jobb kapufán csattant, de a Bayern így is magabiztos sikerrel indította az új esztendőt.

Bayern München – Hoffenheim 3-0 (1-0)
Helyszín:
Allianz Arena Vezette: B. Brand
Gólszerzők:
Musiala (18., 70.), Kane (90.) ill.-
Sárga lapok: Pavlovic (83.) ill. Stach (16.), Prömel (42.)
Kiállítás:ill. Prömel (74.)

Bayern München: Neuer – Davies, de Ligt, Upamecano, Laimer (Pavlovic 78.) – Guerreiro (Goretzka 78.), Kimmich – Musiala (Choupo-Moting 87.), Müller (Coman 73.), Sané (Tel 73.) – Kane Vezetőedző: Thomas Tuchel

Hoffenheim: Baumann – Kabak, Grillitsch, Nsoki – Kaderabek, Prömel, Stach, Kramaric (Tohumcu 79.), Bülter (Skov 79.Ö – Beier (Becker 84.), Weghorst (Bebou 79.) Vezetőedző: Pellegrino Matarazzo

A mérkőzés összefoglalója:

A 17. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Bayern München – Hoffenheim 3-0

Szombat:
15:30 Augsburg – Bayer Leverkusen
15:30 Freiburg – Union Berlin
15:30 Köln – Heidenheim
15:30 Mainz – Wolfsburg
15:30 RB Leipzig – Eintracht Frankfurt (Tv: Aréna 4)
18:30 Darmstadt – Borussia Dortmund (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 VfL Bochum – Werder Bremen (Tv: Aréna 4)
17:30 B. Mönchengladbach – VfB Stuttgart (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore