Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozhat az Atlético kulcsembere, honfitársa pótolhatja – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint elhagyhatja az Atlético Madridot a világbajnok argentin szélsőt, aki helyére honfitársa érkezhet…

(Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images)

Matteo Moretto információi szerint a szaúdi Al-Ittihad csapata Marcelo Gallardo vezetőedzővel az élen nagy erőkkel csábítja az Atlético Madrid kulcsemberét, Ángel Correát. Amennyiben a szélső valóban a Közel-Keletre szerződne, az MLS-ben szereplő Atlanta United argentin tehetsége, Thiago Almada érkezhet a helyére a “matracosokhoz”.

A 28 esztendős Correa 2015 óta szolgálja a madridiakat, azóta már csaknem 400 tétmérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben. Ez idő alatt spanyol bajnoki címet és Európa-ligát nyert a csapat játékosaként. Az argentin szélső azelőtt hazájában a San Lorenzót erősítette, mellyel 2014-ben Libertadores-kupa-győztes lett. Correa minden sorozatot figyelembe véve 397 mérkőzésen 74 találatot és 58 előkészítést szorgoskodott össze a “matracosok” futballistájaként, az aktuális idényben 15 spanyol bajnokin négyszer volt eredményes. Hazája válogatottjában mostanáig kiegészítő szerepet töltött be, 24 mérkőzésen lépett pályára, tagja volt a 2021-ben Copa Américát nyert és a 2022-ben világbajnok Albicelestének.

A pótlására kiszemelt Almada az argentin labdarúgás egyik nagy tehetsége, aki az elmúlt két évben az MLS-ben bontogatta a szárnyait. A 22 éves karmester a Vélez Sarsfield csapatában nevelkedett, a csapat színeiben 74 meccsen 22 gólig jutott. 2021 végén távozott a Fortíntól az Egyesült Államokba. Almada az első MLS-idényében hat, a másodikban 11 alkalommal volt eredményes, számtalan nagyszerű szabadrúgásgólt szerzett. A 2022-ben világbajnoki címet nyerő argentin válogatott legfiatalabb tagja volt, egyúttal a katari sikerrel az MLS történetének első aktív világbajnoka lett. A válogatottban eddig négyszer lépett pályára, egy gólt szerzett.

A hírek szerint az Atlético már hosszabb ideje követte az Európába igazolással kacérkodó játékost.