Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hazai pályán nyert rangadót az AC Milan! – videóval

Az olasz bajnokság 20. fordulójának vasárnap esti rangadóján az AC Milan hazai pályán győzte le az AS Roma együttesét.

(Photo by Stefano Guidi/Getty Images)

 

Remekül kezdett az AC Milan, amely a láthatóan az inkább a védekezést előnyben részesítő vendégek ellen már a 11. percben megszerezte a vezetést Yacine Adli szép egyéi megmozdulása, majd lövése után.

 

A korai vezetés után lendületben maradt a Milan, amely ha mezőnyben nem is nőtt teljesen ellenfele fölé, nem volt kérdés, melyik a kapura veszélyesebb csapat – Újabb milánói gól ebben a játékrészben már nem esett.

A második félidőt is jobban kezdte Stefano Pioli csapata, amely elsősorban a középpályás játékban kerekedett ellenfele fölé. Ami pedig a legfontosabb, hasonló idő elteltével, mint az első félidőben, megduplázta előnyét a hazai csapat, Olivier Giroud révén.

 

Ekkor kezdhettük elkönyvelni, hogy talán a találkozó érdemi kérdései is eldőltek, azonban a José Mourinhót nélkülöző “farkasok” szinte a semmiből, büntetőhöz jutottak, ami Leandro Paredes értékesített is.

A szépítés némi zavart okozott milánói oldalon, ráadásul a Roma támadójátékába is élet költözött, azonban mielőtt teljesen vérszemet kapott volna a fővárosi csapat, az előrehúzódó Theo Hernandez újra két gólosra növelte csapata előnyét, lezárva a találkozót egy pokolian nagy lövéssel – A gólpasszt az elnyűhetetlen Giroud adta.

A tabellán a harmadik pozícióját megerősítő AC Milan megérdemelt győzelmet aratott, egy mondhatni későn ébredő AS Roma ellen. José Mourinhóék feje fölött azért egyre több a gyülekező borús felhő, hiszen a csapat jelenleg a 9. helyen áll a táblázaton.

 

AC Milan – AS Roma 3-1 (1-0)
Giuseppe Meazza stadion, Vezette: M. Guida
Gólszerzők: Adli (11.), Giroud (56.), T. Hernandez (84.) illetve Paredes (69. -büntetőből)
Sárga lap: Kjaer (71.), Gabbia (90+1.) illetve Mancini (43.), Cristante (56.), Huijsen (81.)
Piros lap: –

Milan: Maignan – Calabria, Kjaer, Gabbia, T. Hernandez (A. Jimenez, 89.) – Reijnders, Adli (Zeroli, 89.) – R. Leao (Okafor, 79.), Loftus-Cheek, Pulisic (Musah, 79.) – Giroud. Vezetőedző: Stefano Pioli

AS Roma: Svilar – D. Llorente (Huijsen, 78.), G. Mancini (Lo. Pellegrini, 43.), Kristensen – Spinazzola, Bove, Paredes, Cristante, Celik (Zalewski, 78.) – Lukaku, El Shaarawy. Vezetőedző: José Mourinho (eltiltását töltötte)

 

Az olasz bajnokság 20. fordulójának teljes programja:

Szombat:
Genoa – Torino 0-0
Napoli – Salernitana 2-1
Hellas Verona – Empoli 2-1
AC Monza – Inter 1-5

Vasárnap:
Lazio – Lecce 1-0
Cagliari – Bologna 2-1
Fiorentina – Udinese 2-2
AC Milan – AS Roma 3-1

Hétfő:
20:45 Atalanta – Frosinone (Tv: Sport 2)

Kedd:
20:45 Juventus – Sassuolo (Tv: Sport 2)

 

A Serie A aktuális állása:

Standings provided by Sofascore