Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: Kamerun csak egy pontot szerzett egy félidőt emberelőnyben játszva – videóval

Az Elefántcsontparton zajló Afrikai Nemzetek Kupája hétfői játéknapján bonyolították le a C csoportban az első forduló mérkőzéseit…

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

A C csoport hétfői rangadóján Kamerun és Guinea izgalmas összecsapáson játszott 1-1-es döntetlent egymással. A guineaiak az első tíz perc végén megszerezték az előnyt, miután egy ellentámadás végén a kameruni védelem többször is elhibázta a felszabadítást, így a lecsorgó labdát Mohamed Bayo pofozhatta a hálóba. A korai hátrányba kerülés után Kamerun nyomott becsülettel, de kevés helyzetet alakított ki. Mindeközben a csapatok kíméletlenül faragták egymást, az első félidő ráadásában Kamano azonnali piros lapjával tíz emberre fogyatkozott Guinea. A szünet után néhány perccel Kamerun kihasználta a létszámfölényt, N’Koudou bal oldali beadását követően a hosszú oldalon érkező Frank Magri fejelt közelről a kapuba. A “szelídíthetetlen oroszlánok” hiába játszottak emberelőnyben, erejükből több találatra nem futotta, a nagy szenvedés közepette helyzetbe is alig tudtak kerülni, így be kellett érniük az egyetlen ponttal.

A csoport másik mérkőzésén Szenegál magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott Gambia felett, így Sadio Manéék máris lépéselőnybe kerültek.

Kamerun – Guinea 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Magri (51.), ill. Bayo (10.)
Kiállítva:ill. Kamano (45+3.)

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore