Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: Algéria a második meccsén sem győzött – videóval

Az Elefántcsontparton zajló Afrikai Nemzetek Kupájának szombati játéknapján újabb mérkőzéseket rendeztek a csoportkör második fordulójában…

(Photo by MB Media/Getty Images)

Az Afrikai Nemzetek Kupája D csoportjának szombati rangadóján Algéria és Burkina Faso nagy csatában 2-2-es döntetlenre végzett egymással. A nyugadtan zajló első félidő ráadásában Burkina Faso ragadta magához az előnyt, amikor Tapsoba felívelését Mohamed Konate fejelte a kapu torkából a hálóba látványos mozdulattal. A térfélcserét követően öt perc elteltével érkezett az egyenlítés, miután egy lecsorgó szabadrúgás után Baghdad Bounedjah néhány centiről pofozta be a játékszert Burkina Faso kapujába. Újabb húsz perc elteltével azonban a burkina fasóiak újból átvették a vezetést, miután Bertrand Traoré magabiztosan értékesített egy tizenegyest. Algériának ismét futnia kellett az eredmény után, Mahrezék azonban nem adták fel a lefújásig, ennek pedig a 95. percben meg is lett az eredménye, ugyanis a 95. percben egy bal oldali szögletet követően Baghdad Bounedjah a hálóba másodszor is kiegyenlítve az állást, és egy pontot megmentve csapata számára.

Két meccs után Burkina Faso négy ponttal áll, Algéria pedig bár másodszor is csak ikszelt, amennyiben a záró fordulóban legyőzi Mauritániát, akkor biztosan tovább fog jutni.

Algéria – Burkina Faso 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Bounedjah (51., 90+5.), ill. M. Konate (45+3.), B. Traore (71. – büntetőből)

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore