Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: jelentős változások történtek az Inter Miaminál Messi érkezése óta

Mióta Lionel Messi tavaly nyáron leszerződött az MLS-ben szereplő Inter Miami együtteséhez, jelentős változások mentek végbe az azelőtt csak ligautolsó klub háza táján…

(Photo by Hector Vivas/Getty Images)

Mióta Lionel Messi tavaly nyáron leszerződött az MLS-ben szereplő Inter Miami együtteséhez, jelentős változások mentek végbe az azelőtt csak ligautolsó klub háza táján.

Messi leszerződésével egy csapásra az érdeklődés középpontjába került az Inter Miami az MLS-ben, amely bár az előző idényben nem tudott bejutni a bajnokság rájátszásába, megnyerte a Leagues Cupot és döntőbe jutott a US Open Cupban. Ilyen eredmények Messi érkezése előtt elképzelhetetlenek lettek volna, de nyilván még lenne hová fejlődniük.

A csapatkapitányi karszalagot nyomban megkapó argentin klasszis fizikai állapotából kifolyólag több meccset kihagyott, de a Leagues Cup-mérkőzéseken nélkülözhetetlen teljesítménnyel járult hozzá csapata sikereihez és a végső győzelemhez. Messi az MLS és a mexikói bajnokság csapatai számára kiírt közös sorozatot hét meccsen tíz találattal zárta, összességében pedig ezidáig 14 mérkőzésen tíz találatot és öt előkészítést regisztrált amerikai csapata színeiben.

Ahogyan arra előzetesen is számítani lehetett, Messi több egykori csapattársát, barátját magával csábította az Inter Miamihoz. A Barcelonától az előző idény végeztével távozó Jordi Alba és Sergio Busquets rögtön követte őt, míg a naptári esztendő végén Luis Suárez is elköszönt a brazil Grémiótól, hogy csatlakozzon az ex-barcás “osztálytalálkozóhoz” Floridában. Időről időre több egykori nagy nevű játékos Miamiba szerződése kerül szóba a világsajtóban, de nehéz megállapítani, hogy mely híresztelésnek lehet valóságalapja.

Az viszont biztos, hogy a reflektorfényben lévő sztárok mellett további, argentin játékosok is csatlakoztak a csapat keretéhez. Megkezdődött egyfajta együttműködés az argentin szövetség és az Inter Miami között: a válogatott edzőtáborokat szervez a klub központjában, emellett az AFA akadémiát nyit a környéken, így az sem véletlen, hogy több fiatal argentin játékos az MLS-csapathoz szerződött. A Liga Profesional legnagyobb tehetségei közé sorolt Facundo Farías a Colóntól, míg Tomás Avilés a Racing Clubtól került a csapathoz, és további fiatalok klubváltására is lehet számítani a közeli jövőben.

Az Inter Miami korábbi meghatározó játékosai közül Josef Martínez és Dixon Arroyo lejáró szerződése nem került meghosszabbításra, így a 2023-as naptári esztendő végeztével mindketten búcsút intettek a csapatnak.

David Beckham által irányított klub kerete tehát éppúgy épül fiatal, feltörekvő tehetségekre, mint a karrierjük zenitjén már túllévő rutinos játékosokra. A két korosztály megfelelő elegye akár sikeres együttműködést hozhat, ugyanakkor az Inter Miami kerete a hangzatos erősítések ellenére sem tartozik előzetesen az MLS legjobbjai közé, és alighanem a közelgő 2024-es szezonban is legfeljebb a rájátszás elérését tűzhetik ki reális célként.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!