Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: komoly következményei lehetnek az Udinese – AC Milan meccsen történteknek! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 21. fordulójában szombat este lejátszott Udinese – AC Milan találkozó elsősorban nem a milánóiak hajrában történt feltámadásáról és fordításáról marad emlékezetes, hanem az első félidőben történtekről (…)

 

(…) Történt ugyanis, hogy a hazai szurkolók kipécézték maguknak Mike Maignan kapust, majd  a vendégek több színes bőrű játékosát is, akiket folyamatosan rasszista énekekkel ócsároltak.

Maignan olyannyira megelégelte a leginkább rá zúduló szitok-áradatot, hogy jelezte mindezt a játékvezetőnek, majd a 33. percben elhagyta a pályát, a találkozó pedig 10 percre félbeszakadt.

A mérkőzést végül befejezték a felek, mi több, mint azt a bevezetőben említettük, a Milan komoly feltámadást hajtott végre a hajrában, az eset mégis hatalmas visszhangot kapott a közvéleményben.

“Már az első gólhelyzetük után hallottam, a lelátóról érkező majmozást, de még nem reagáltam semmit. Amikor másodszorra is megtörtént, már nem bírtam tovább, és jeleztem a kispadnak, valamint a játékvezetőnek. Egyszerűen elfogadhatatlan ami történt, függetlenül attól, hogy én álltam a szurkolók célpontjában! Komoly következményekre van szükség! A beszéd itt már ne ér semmit!” – fogalmazott a mérkőzést követően a francia kapus, aki rengeteg támogatást kapott azóta mind a szurkolóktól, mind a klubjától, mint pedig a közvéleménytől.

 

Udinese – AC Milan 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Samardzic (42.), Thauvin (62.) illetve Lofuts-Cheek (31.), Jovic (83.), Okafor (90+3.)

 

(Borítókép: Photo by Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images)