Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: Egyenlítői Guinea kitütötte a házigazdát, Elefántcsontpart a kiesés szélén – videóval

Az Elefántcsontparton zajló Afrikai Nemzetek Kupája hétfői játéknapján már az A csoportban már az utolsó forduló mérkőzéseit játszották le…

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

A kontinensbajnokság legnagyobb meglepetéseként Egyenlítői Guinea 4-0-ra kiütötte a házigazda Elefántcsontpartot, amely a megsemmisítő vereséggel a kiesés szélére sodródott. A rendező hiába játszott mezőnyfölényben, az ellenfél kapuja előtt ezúttal sem tudott éles lenni. A kezdeményezést átadó egyenlítőiek a kínálkozó lehetőséget kihasználva az első félidő vége előtt szerezték meg a vezetést Emilio Nsue góljával. A szünet után az elefántcsontpartiak mindent egy lapra feltéve támadtak, azonban egyre görcsösebbé váltak. A második játékrész derekánál Egyenlítői Guinea újabb két találattal büntette meg a hazaiakat, Pablo Ganet szabadrúgásgólja után Nsue újabb gólt szerzett, majd a végső kegyelemdöfést a 88. percben a csereként beállt Jannick Buyla gólja adta meg. Ezzel Egyenlítői Guinea csoportelső lett, az elefántcsontparti válogatott viszont csak a harmadik helyen zárt, vagyis legfeljebb a négy legjobb csoportharmadik egyikeként juthatnak tovább, de nem túl jók az esélyeik a többi csoport ellen három szerzett ponttal és 2-5-ös gólkülönbséggel.

Egyenlítői Guinea – Elefántcsontpart 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Nsue (42., 75.), Ganet (73.), Buyla (88.), ill.

A csoport másik mérkőzésén szűkösen, de érvényesült a papírforma, Nigéria egy öngóllal 1-0-ra legyőzte Bissau-Guinea válogatottját. A “szuper sasok” bár a meccs nagy részében mezőnyfölényben futballoztak, csak Sangante 36. percben született öngóljával tudták legyőzni a szerényebb képességű ellenfelet. A nigériai válogatott így két minimális siker és egy döntetlen által hét pontot szerzett, és a második helyen továbbjutott a csoportjából.

Bissau-Guinea – Nigéria 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Sangante (36. – öngól)

A csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore