Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: Marokkó csoportelsőként jutott tovább – videóval

Az E csoport mérkőzései után a szerda esti órákban az F csoportban is lejátszották az utolsó forduló meccseit az Elefántcsontparton zajló Afrikai Nemzetek Kupáján…

(Photo by Stringer/Anadolu via Getty Images)

A már biztos továbbjutóként pályára lépő Marokkó 1-0-ra győzött Zambia ellen az utolsó csoportmérkőzésén. Az első félidő nagy részében fölényben futballozó marokkói válogatott a 37. percben szerezte meg a vezetést, amikor egy kapu előtti lecsorgó labdát a második hullámban érkező Hakim Ziyech váltotta találatra. A második játékrész során Zambia többet támadott, de az igazi helyzetek még így is Marokkó előtt adódtak, az eredmény azonban már nem változott. Marokkó csoportelsőként, veretlenül jutott tovább és Dél-Afrika ellen folytatja, Zambia viszont a két pontjával a csoport harmadik helyezettjeként befejezte a küzdelmeket – jókora meglepetésre így a házigazda Elefántcsontpart három ponttal és -3-as gólkülönbséggel továbbjutott a harmadikok összevetéséből.

Zambia – Marokkó 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Ziyeck (37.)

 

A csoport másik mérkőzésén gól nélküli döntetlen született Tanzánia és a Kongói Demokratikus Köztársaság válogatottja közt. A viszonylag eseménytelen mérkőzésen a Kongói DK nem igazán akart, a szerényebb képességű tanzániai válogatott pedig talán nem is tudott tenni annak érdekében, hogy ne 0-0-s döntetlen legyen a végeredményt. A Kongói DK így három döntetlennel továbbjutott és Egyiptommal meccsel a nyolcaddöntőben, míg Tanzánia befejezte a szereplését.

Tanzánia – Kongói DK 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

 

A csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore