Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: történelmi továbbjutás a kis csapattól – képpel

Angliában a hétvégén az FA-kupa negyedik köre áll a középpontban, amelynek programja mint arról mi is beszámoltunk péntek este megkezdődött. A szombat játéknap rögtön egy mesébe illő történettel folytatódott, miután a profi ligán kívüli (első négy osztály csapatait nevezik Angliában ‘non-league’ kluboknak – a szerk.) Maidstone United búcsúztatta a másodosztályban (Championship) a feljutásra esélyes Ipswich Town együttesét.

 

Az Ipswich és a Maidstone együtteseit több mint 100 hely választotta el a találkozót megelőzően az angol ligarendszerben, és miután a sorsolás sem kedvezett a hatodosztályú kis csapatnak, szó szerint senki nem gondolt csodára – Ezért is különleges sorozat az FA-kupa.

A Maidstone kétszer is vezetett a találkozón, másodszor már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, hősiesen védekezve, ami egy történelmi tettet eredményezett: soha nem jutott ugyanis még hatodosztályú csapat az FA-kupa ötödik fordulójába!

Az alábbi videó, a lefújás pillanatában, talán hűebben kifejezi a történteket, mint a szavak – Valóban életük meccsét játszották a Maidstone United játékosai (…)

 

Ipswich Town – Maidstone United 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Sarmiento (56.) illetve Reynolds (43.), Corne (66.)

 

 

(Photo by Stephen Pond/Getty Images)