Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: komoly következményei lettek az újabb vereségnek! – hivatalos

Mint arról mi is beszámoltunk, az FC Barcelona hazai pályán szenvedett vereséget a Villarreal együttesétől. A katalánok újabb kijózanító eredményének immáron komoly következményei is lettek, mindez Xavi meccs utáni nyilatkozatából derült ki.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

 

Xavi ugyanis szinte mindenkit meglepve, bejelentette, hogy távozik az idény végén a Barca kispadjáról. A korábbi klublegenda mint mondta, ezzel a döntésével a rájuk nehezedő nyomást is szeretné mérsékelni az idény hátralévő részében.

“Napok óta megfogalmazódott bennem a döntés, aminek most van itt az ideje.” – kezdte gondolatmenetét Xavi, aki a Barca közleménye szerint még a sajtóesemény előtt jelentette be szándékát Joan Laporta elnöknek, Rafa Yues alelnöknek, valamint a sportigazgatónak, Deconak.

“Nem problémát akarok okozni a Barcának, hanem a megoldást jelenteni, pontosan úgy, ahogyan két évvel ezelőtt is történt! Szeretném, ha ezzel a bejelentéssel csökkenthetném az egész klubra, vagy éppen a játékosokra nehezedő nyomást. A szezon hátralévő részében ígérem, mindent bele adok, hogy sikeresek legyünk a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában. Nem adtam fel ugyanis azt a célunkat, hogy nyerjünk.” – folytatta Xavi, aki előrefelé tekintve megjegyezte azt is, hogy a döntése véglegesnek tekinthető.

“Az elhatározásom független attól, hogy nyerünk-e trófeát az idény végén vagy sem. A nyártól nem folytatom tovább a Barca trénereként.” – így a katalánok mestere.