Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kölcsönben távozhat a Sevilla védője – sajtóhír

Megbízható sajtóinformációk szerint a Sevilla argentin hátvédje hamarosan kölcsönben távozhat az andalúziai egyesülettől…

(Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images)

Germán García Grova információi szerint a Sevilla előrehaladott tárgyalásokat folytat a Cádiz vezetőségével Federico Gattoni kölcsönadásáról, aki az évad hátralévő részére kerülne új állomáshelyre.

A 24 éves argentin középhátvéd nyáron csatlakozott a Sevillához a San Lorenzótól. Gattoni korábban kizárólag a Buenos Aires-i csapatot erősítette. A profik közti 2020-as debütálása óta 94 tétmérkőzésen lépett pályára a San Lorenzo színeiben, ezalatt nyolc találat és öt előkészítés fűződött a nevéhez. A Liga Profesional 2022-es kiírásában elnyűhetetlen alapemberré vált, 25 bajnokin 2250 percet töltött a pályán, miközben fiatal kora ellenére a csapatkapitányi karszalagot is viselhette.

Ennek ellenére Európában nem sok lehetőséghez jutott eddig, a Sevilla mindössze két bajnokin nyolc perc erejéig foglalkoztatta őt, valamint két Király-kupa-meccsen játszott valamivel többet.

A tervek szerint Gattoni az ugyancsak a kiesés elleni harcban érdekelt Cádiz soraiban több játékpercet kapna a folytatásban.