Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: két góllal vezetett, a hosszabbításban mentett pontot a Barcelona – videóval

A keddi mérkőzések után kedd este újabb négy meccset játszottak le a női Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában…

(Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

Az ötből öt győzelmével biztos csoportelső Barcelona fordulatos mérkőzésen játszott 4-4-es döntetlent a második helyen ugyancsak továbbjutó Benfica vendégeként. A katalánok húsz perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, de a hazaiak még az első félidő vége előtt kiegyenlítettek a duplázó Marie-Yasmine Alidou d’Anjou találataival, majd a szünet után a címvédőnél a norvég Caroline Graham is duplázni tudott. 3-2-re még a Barcelona, 4-3-ra viszont már a Benfica vezetett, Lucy Bronze előbb öngólt vétett, később ő egyenlített ki végleg a 96. percben. A csoport másik mérkőzésén a harmadik helyezett Eintracht Frankfurt négy második félidei góllal 5-0-ra páholta el a svéd Rosengardot.

A csoport:

Benfica – Barcelona 4-4 (2-2)
Gólszerzők: Alidou d’Anjou (26., 45.), J. Silva (71.), Bronze (81. – öngól), ill. Graham (18., 54.), Guijarro (20.), Bronze (90+6.)

 

Eintracht Frankfurt – Rosengard 5-0 (1-0)
Gólszerzők: Acikgoz (18.), Anyomi (66.), S. Martínez (74.), Grawe (76.), Reuteler (84.), ill.

A csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

A B csoportban ugyancsak már az utolsó fordulós mérkőzések előtt eldőlt a továbbjutó helyek sorsa. A csoport első Olympique Lyon kétszer is vezetett, végül csak 2-2-es döntetlent ért el a Slavia Praha ellen, mivel a hosszabbításban a csehek egy öngóllal egyenlítettek másodszor. A második helyen továbbjutó norvég Brann Bergen a korai hátrányba kerülés ellenére 2-1-re legyőzte a nyeretlenül záró osztrák St. Pöltent, így egy ponttal a hétszeres győztes OL mögött zárt.

B csoport:

Olympique Lyon – Slavia Praha 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Majri (4.), Becho (74.), ill. Cerna (9.), Gilles (90+1. – öngól)

 

Brann Bergen – St. Pölten 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Kielland (20.), Eikeland (90+1.), ill. Mattner-Trembleau (7.)

A csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore