Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AFC Ázsia-kupa: Jordánia Dél-Koreát kiejtve jutott a döntőbe – videóval

A Katarban zajló AFC Ázsia-kupán kedden bonyolították le a torna első elődöntőjét Dél-Korea és a meglepetéscsapat Jordánia között…

(Photo by Lintao Zhang/Getty Images)

Óriási meglepetésre a története legjobb Ázsia-kupa-szereplését produkáló Jordánia 2-0-s győzelmet aratott Dél-Korea ellen és bejutott a kontinenstorna döntőjébe.

Az első félidő nagy részében a koreai válogatott támadott, azonban képtelenek voltak fogást találni a szervezetten védekező jordánok. Ráadásul a nagyobb helyzetek rendre a területet átadó és szervezett kontratámadások vezető közel-keletiek előtt adódtak, azonban az első 45 percben nem született találat. A szünet után sem változott a játék képe, a koreai válogatott futószalagon vezette a támadásokat, a jordánok sokszor percekig a térfelüket sem lépték át. Ennek ellenére az 53. percben egy saját térfélen történt labdavesztésből a jordánok lefordultak és Al Tamari kiugratásából Yazan Al Naimat emelt elegánsan Jo kapujába. Jordánia a semmiből szerzett vezetést, a koreaiak pedig hiába kapcsoltak rá, bő tíz perccel később a jordánok szereztek újabb gólt, miután Mousa Al-Tamari egy elfutás végén átlövésből lőtt gólt. A torna során megannyi hajrábeli fordítást végrehajtó Dél-Korea tarsolyában ezúttal nem volt válasz, Jürgen Klinssman csapatának erejéből a szépítésre sem futott.

Jordánia már eddig is történe legjobb Ázsia-kupa-szereplését produkálta, most pedig a döntőre készülhet.

Az elődöntő másik ágán szerdán a házigazda Katar, valamint Irán küzd egymással a fináléért.

Jordánia – Dél-Korea 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Al Naimat (53.), Al Tamari (66.), ill.

A torna egyenes kieséses szakaszának ágrajza

Cup tree provided by Sofascore