Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az MLS-ben folytatja az Atalanta rutinos támadója! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az MLS-be szerződik az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Atalanta együttesének rutinos támadója, Luis Muriel.

(Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)

Az olasz sajtó legfrissebb értesülései szerint az Atalanta támadója, Luis Muriel megegyezett az MLS-ben szereplő Orlando Cityvel, hogy ott folytatja a pályafutását. A beszámolók alapján az amerikai klub 1 millió eurót fig fizetni az Atalantának a transzfer megvalósulása érdekében. A források szerint a tárgyalások már napok óta folynak a két csapat között, Muriel pedig jelezte az Atalanta vezetőségének, hogy több ok miatt is szeretne csatlakozni a floridai csapathoz. Egyrészt Muriel itt együtt dolgozhatna honfitársával, Oscar Parejával, aki az Orlando edzője jelenleg, továbbá jóval közelebb kerülhetne hazájához, Kolumbiához, illetve itt jóval több játéklehetőséghez jutna, mint a bergamói csapatnál. A beszámolók alapján Murielt a nyár folyamán az Inter is szerette volna magához csábítani, mivel Murielnek az idény végéig van érvényes szerződése az Atalantával, de a 32 éves támadó Milánóban többnyire a padot koptatná, így ő inkább az Orlando ajánlatát fogadta el, ahol a hírek szerint 3 éves szerződést fog aláírni.

Luis Muriel 2019 nyarán igazolt az Atalanta csapatához, akik 21,2 millió eurót fizettek érte a Sevillának. A bergamói klub színeiben azóta 184 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 68 gólt és 28 gólpasszt jegyzett. Piaci értékét 3,5 millió euróra teszi a transfermarkt.