Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: Nigéria tizenegyesekkel nyerte meg az első elődöntőt – videóval

Az Elefántcsontparton zajló Afrikai Nemzetek Kupája küzdelmei során a szerda esti órákban rendezték meg a torna elődöntőit…

(Photo by MB Media/Getty Images)

A kontinenstorna első elődöntőjében Nigéria és Dél-Afrika 1-1-es döntetlent játszott egymással, melyet követően tizenegyesrúgásokkal előbbi diadalmaskodott 4-2 arányban. Az első játékrészben mindkét csapat óvatosan futballozott és csak kisebb gólszerzési lehetőségek adódtak, így egyáltalán nem volt meglepetés, hogy 45 perc után 0-0 volt az állás. A második félidőben már mindkét csapat több kockázatot vállalt, de gólt továbbra is jó darabig nem született. Végül a második etap derekánál Nigéria tizenegyeshez jutott, melyből William Troost-Ekong jutatta vezetéshez az övéit. A “Szuper sasok” mindent megtettek az előny megtartása érdekében, többször lehetőségük nyílt akár a növelésére is, Osimhen gólját azonban nem adták meg. A rendes játékidő legvégén Dél-Afrika is kiharcolt egy büntetőt, ebből pedig Teboho Mokoena hosszabbításra mentette az elődöntőt. A kétszer 15 perces ráadás során a nigériaiak próbálkoztak többet, közel álltak hozzá, hogy eldöntsék a mérkőzést, azonban tizenegyesrúgásokra került sor. A dél-afrikaiak rögtön hibával kezdtek, a rendes játékidőben eredményes Mokoena rontott, nem sokkal később a másik oldalt Aina is rontott, egyenlíteni azonban nem sikerült, mivel Makgopa kísérlete szintén kimaradt, a nigériaiak pedig megtartották az előnyt a végsőkig és bejutottak a döntőbe.

Az Afrikai Nemzetek Kupája másik elődöntőjében a rendező Elefántcsontpart válogatottja a Kongói DK csapatával találkozik.

Nigéria – Dél-Afrika 1-1 (0-0, 1-1, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 4-2
Gólszerzők: Troost-Ekong (67. – büntetőből), ill. Mokoena (90. – büntetőből)
Kiállítva:ill. Kekana (115.)

Az egyenes kieséses szakasz ágrajza

Cup tree provided by Sofascore