Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Deco szerint a Barcelona nem fog nagy neveket igazolni a nyáron

Továbbra is pénzügyi nehézségekkel küzd a spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona, ami kersztülhúzhatja a számításaikat a nyári átigazolási piacon. Ezt erősítette meg a katalán együttes sportigazgatója, Deco is.

(Photo by Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images)

A Barcelona sportigazgatója, Deco szerint nyáron nem lesznek “nagy szerződtetések” a klubnál.

A spanyol együttes pénzügyi problémái jól dokumentáltak, a bérköltségek további csökkentése pedig elengedhetetlen lesz, mivel a magas fizetések korlátozzák a 2024/25-ös idényre tervezett csapatfejlesztések lehetőségét.

A Barcelonának azonban mindenképpen új vezetőedzőt kell találnia, miután Xavi a múlt hónapban bejelentette, hogy a szezon végén távozik.

“Nyáron nem fogunk nagy szerződéseket kötni”

– mondta Deco a katalán televízióban.

“Szükségünk van egy új edzőre, aki megérti a klub helyzetét, aki megérti, hogy rengeteg fiatalunk van, akiket fejleszteni és edzeni kell, aki megérti, hogy csapatként fejlődünk, és hogy jövő nyáron nem fogunk csúcsszerződéseket kötni. Nem akarunk eladni senkit sem ezért. Az ideális terv az, hogy eladások nélkül fejlesszük a jelenlegi csapatot. De ha el kell adnunk valakit, akkor annak egyensúlyban kell lennie a jelenlegi csapatunkkal. Úgy gondolom, hogy ha csak azért adnánk el Araujót és de Jongot, hogy aztán Mbappét szerződtessük, rontana a jelenlegi csapatunkon.”

A Barcelona korábbi védőjét és ifjúsági csapatának edzőjét, Rafael Marquezt is a lehetséges Xavi-utódok egyikeként emlegetik, de Deco úgy tűnt, hogy elzárkózik ettől a pletykától.

“Mielőtt felvennénk a kapcsolatot egy edzővel, tudnunk kell, hogy klubként milyen utat fogunk követni. Marquez egy vészhelyzeti opció lehet a klub számára. De hosszú távon úgy gondolom, hogy egy jobban átgondolt döntést kell hoznunk.”

A Barcelona, amely 8 ponttal van lemaradva a listavezető Real Madrid mögött, legközelebb vasárnap a Granada ellen lép pályára.