Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lingard megtalálta az új csapatát – HIVATALOS

Az elmúlt hetekben gőzerővel csapatot kereső egykori angol válogatott középpályás meglelte új állomáshelyét…

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

A dél-koreai bajnokságban (K-League) szereplő FC Szöul bejelentette, hogy szerződtette az angol válogatott támadó középpályását, Jesse Lingardot.

A 31 éves középpályás a Manchester Unitedben nevelkedett és egészen 2020-ig a “vörös ördögök” kötelékében állt, noha számtalanszor a csapattól kölcsönben távol szerepelt. Lingard 2021 tavaszán eredményesen teljesített a West Ham United színeiben, hiszen 16 pályára lépés alatt kilenc gólt szerzett, azonban nem került végleg a “kalapácsosokhoz”. Ezt követően utoljára a Nottingham Forest alkalmazásában állt, a 2022-2023-as idényben mindössze két gólra futotta erejéből a Ligakupában.

“Új kezdet. Nagyon izgatott vagyok, hogy végre visszatérhetek a pályára, és azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek: futballozni. Nagyon hálás vagyok a szeretetért és támogatásért, amit Dél-Koreában kaptam” – mondta bemutatkozásként a labdarúgó.

A tavaly nyár óta klub nélküli Lingard kapcsán a közelmúltban több szigetországi csapat érdeklődéséről lehetett olvasni, azonban senki sem szerződtette.

A K-League 2023-as idényében az FC Szöul csak a 12 csapatos mezőny hetedik helyén végzett, miközben a bajnoki címet az Ádám Martin által erősített Ulszan Hyundai hódította el.