Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: így várják a tornát a magyarokkal egy csoportba kerülő hollandok és németek

Csütörtök este az UEFA párizsi kongresszusának keretein belül tartották meg a Nemzetek Ligája 2024-2025-ös kiírásának sorsolását

(Photo by Kristy Sparow – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az A Ligában szereplő magyar válogatott a következő kiírásban HollandiávalNémetországgal és Bosznia-Hercegvoniával került azonos csoportba.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi mellett a többi résztvevő együttes kapitánya is megosztotta várakozásait a torna kapcsán:

“Lehetett volna rosszabb is a sorsolás. Magyarország nem véletlenül került az A Ligába, az elmúlt években nagyszerűen teljesített, úgyhogy biztosan nem lesz sétagalopp felülmúlni. A bosnyákokat is komolyan kell vennünk, mert bár róluk egyelőre kevesebbet tudunk, ők sem véletlenül vannak a legmagasabb osztályban. A legutóbbi két kiírásban ott voltunk a négy között, ezúttal is az a cél, hogy legalább addig jussunk” – fogalmazott a hollandok mestere, Ronald Koeman.

“Érdekes csoport, jó meccseket tartogat, ráadásul a hollandokra már felkészültünk, hiszen márciusban tesztmeccset játszunk egymással. Még nem gondolkodtam a Nemzetek Ligáján, mert az Eb után lejár a szerződésem. A hangsúly a kontinensbajnokságon van, aztán majd meglátjuk, utána is én leszek-e a szövetségi kapitány. Ha igen, akkor alaposan felkészülünk, hogy megnyerjük a csoportot” – vélekedett Julian Nagelsmann, a német válogatott kapitánya.

“Összességében elégedettek lehetünk, mert bár az összes csoportban kívülállók lennénk, kerülhettünk volna nehezebb négyesbe is. Izgatottan várom a sorozatot, de egyelőre nem a Nemzetek Ligáján járnak a gondolataim, a csapatom feladata, hogy Ukrajnát felülmúljuk az Európa-bajnoki selejtező rájátszásában” – tette hozzá a bosnyákokat irányító Zvjezdan Misimovic.