Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Szoboszlai nélkül is magabiztosan nyert a Liverpool! – videóval

PL: Haaland duplájával nyert hazai környezetben a Manchester City! – videóvalA Premier League 24. fordulójában a sérült Szoboszlai Dominik nélkül hozta a kötelező győzelmet a Liverpool, az újonc Burnley ellen.

(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

 

Meggyőző fölényben kezdte a találkozót a Liverpool, ám a Burnley a mérkőzés első félidejében még kimondottan jól tartotta magát, igaz ez annak ellenére is, hogy Diogo Jota bő fél óra elteltével szerzett góljával hátrányba került.

Érezni lehetett, melyik a jobb csapat, ám a Burnley dicséretére legyen mondva, a félidő zárásaként egyenlíteni tudott a vendég csapat.

A szünet után talán a legfontosabb kérdés az volt, hogy vajon meddig húzhatja ki újabb gól nélkül a Burnley – Hamar kiderült, hogy nem sokáig!

Az 52. percben Luis Diaz visszavette a vezetést a Liverpoolnak, amely lendületben maradt, és Darwin Nunez bravúros fejesével még a hajrá előtt lezárta a találkozót.

Jürgen Klopp csapata tehát hozta a kötelező győzelmet hazai pályán, a Burnley pedig, bár ezúttal sem kapott ki komoly különbséggel, egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül, már ami a megszerzett pontokat illeti.

Liverpool – Burnley 3-1 (1-1)
Anfield Road, Vezette: T. Robinson
Gólszerzők: D. Jota (31.), L. Diaz (52.), D. Nunez (79.) illetve D. O’Shea (45.)
Sárga lap: Quansah (19.), Endo (33.), Klopp (39. – a pályán kívül), D. Nunez (69.) illetve D. O’Shea (14.), Brownhill (26.), Kompany (55. – a pályán kívül)
Piros lap:

Liverpool: Kelleher – Robertson (Tsimikas (90+7.), van Dijk, Quansah, Alexander-Arnold (Elliot, 46.) – C. Jones, Endo (McConnell, 90+7.), Mac Allister (B. Clark, 90+7.) – L. Duiz (Gakpo, 82.), D. Nunez, D. Jota. Menedzser: Jürgen Klopp

Burnley: Trafford – Assignon, O’Shea, Esteve (Vitinho, 80.), Delcroix – Odobert, Ramsey (Massengo, 81.), Berge, Brownhill – D. Fofana, Amdouni (Bruun Larsen, 86.). Menedzser: Vincent Kompany

 

A 24. forduló végeredményei és további programja:

Szombat:
Manchester City – Everton 2-0
16:00 Fulham – Bournemouth
16:00 Liverpool – Burnley (Tv: Match 4)
16:00 Luton Town – Sheffield United
16:00 Tottenham – Brighton (Tv: Spíler 1)
16:00 Wolverhampton – Brentford
18:30 Nottingham – Newcastle (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 West Ham – Arsenal (Tv: Spíler 1)
17:30 Aston Villa – Manchester United (Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Crystal Palace – Chelsea (Tv: Match 4)

 

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore