Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: új edzőt nevezett ki a Ferencváros ellenfele – HIVATALOS

Ismét edzőt váltott az Európa-konferencialigában a legjobb 16 közé jutásért a Ferencvárossal találkozó görög csapat…

(Photo By Joaquin Corchero/Europa Press via Getty Images)

A görög rekordbajnok Olympiakosz Pireusz bejelentette, hogy a továbbiakban a rutinos spanyol szakember, José Luis Mendilibar ülhet le a csapat kispadjára.

A 62 éves baszk szakember edzői pályafutása nagy részében arról volt híres, hogy a kiesés elkerüléséért küzdő csapatokat segítette bennmaradáshoz. Hasonló állapotban nevezte ki őt tavaly márciusban a Sevilla, amely Mendilibar irányításával biztosan maradt bent az élvonalban, emellett pedig nagyszerű menetelés végén megnyerte az Európa-ligát. Az andalúziai gárda tizenegyesrúgásokkal múlta felül a Puskás Arénában rendezett fináléban az AS Romát.

Azonban a Sevilla a 2023-2024-es idényt is meglehetősen szerényen kezdte, a bajnokságban nyolc mérkőzés alatt mindössze nyolc pontot szerzett, miközben minden sorozatot figyelembe véve 11 tétmeccsen két győzelmet, négy döntetlent és öt vereséget jegyeztek vele a kispadon, így tavaly októberben megköszönték a munkáját, azóta sehol nem látott el feladatot.

Az Olympiakoszt már a harmadik különböző edző irányíthatja az idényben: a spanyol Diego Martínez december elején adta át a stafétát a portugál Carlos Carvalhalnak, akinek a hét elején köszönték meg a munkáját.

Az Olympiakosz jövő csütörtökön a Ferencvárost fogadja az Európa-konferencialiga legjobb 16 közé jutásért esedékes párharc első mérkőzésén.