Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: a veretlen PSV kiütéses győzelmet aratott – KÖRKÉP

A holland bajnokság (Eredivisie) 21. fordulójában a szombati, ill. a vasárnapi játéknapon pályára lépett a mezőny négy nagy csapata…

(Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

A listavezető PSV Eindhoven a korai hátrányba kerülés ellenére a végére kiütéses, 5-1-es győzelmet aratott a Volendam vendégeként. A házigazda az első percben egy balszerencsés öngóllal jutott vezetéshez, de nem sokkal később Ismael Saibari kiegyenlítette a mérkőzés állását. Bár a PSV az első félidőben fölényben játszott, a hazaiak jól tartották magukat és lehozták döntetlennel az első félidőt. A szünet után viszont a PSV magához ragadta az előnyt Jerdy Schouten találatával, majd nem sokkal később a meccs elején öngólt vétő Jordan Teze is eredményes volt Saibari lekészítését követően. A végjátékban két cserejátékos, Ricardo Pepi és Isaac Babadi góljai növelték kiütésessé a különbséget. Az eindhoveniek a 21. fordulóban a 19. győzelmüket aratták két döntetlen mellett.

Volendam – PSV Eindhoven 1-5 (1-1)
Gólszerzők: Teze (1. – öngól), ill. Saibari (13.), Schouten (52.), Teze (74.), Pepi (79.), Babadi (85.)

A vasárnap este rendezett rotterdami városi rangadón az esélyes Feyenoord 2-0-ra nyert a Sparta Rotterdam ellen, így a címvédő változatlanul a második helyről üti bottal az éllovas nyomát. Az első félidő még nem hozott találatot, a szünet után viszont a favorit rövid időn belül két gólt szerezve érvényesítette a papírformát. Az előző idény bajnoka az 57. percben David Hancko büntetőjével szerzett vezetést, majd nem sokkal később Lutsharel Geertruida növelte az előnyt. A Feyenoord továbbra is tíz ponttal van lemaradva a PSV-től, viszont viszont öt ponttal megelőzi a harmadik Twentét.

Feyenoord – Sparta Rotterdam 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Hancko (57. – büntetőből), Geertrudia (63.), ill.

Tovább folytatódott a negyedik helyezett AZ Alkmaar hullámvölgye, amely zsinórban a hatodik bajnoki mérkőzését is veretlenül vívta meg, miután gól nélküli döntetlent játszott az Almere City otthonában. Az AZ hiába volt aktívabb a találkozó nagy részében, képtelen volt bevinni a győztes gólt, így ismét nyeretlen maradt.

Almere City – AZ Alkmaar 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

A nagy felzárkózásba lévő AFC Ajax kapaszkodása falakba ütközött, miután a legutóbbi döntetlent követően vasárnap délután 3-2-re kikapott a Heerenveentől. A hazaiak már tíz perc után vezetést szereztek, a második játékrész elején pedig már 3-0-s előnyben voltak, amikor Pelle van Amersfoort megszerezte a második gólját. Néhány perccel később egy öngóllal kezdte meg a felzárkózást az Ajax, majd a hajrát a csereként beállt Chuba Akpom találatta tette a izgalmassá. Az amszterdamiak nyomtak az egy pontért, de nem tudtak kiegyenlíteni, így az ötödik helyen egy ponttal még mindig le vannak maradva az AZ-től.

Heerenveen – AFC Ajax 3-2 (2-0)
Gólszerzők: P. van Amersfoort (11., 46.), Sahraoui (38.), ill. Bochniewicz (51. – öngól), Akpom (79.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore