Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Lamine Yamal zseniális játéka ellenére is botlott az FC Barcelona – videóval

Az FC Barcelona 16 éves támadójának a kiemelkedő játéka sem volt elég arra, hogy az FC Barcelona 3 pontot tegyen zsebre hazai pályán a Granada elleni mérkőzésen…

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

Győzelmi kényszerben lépett a pályára az FC Barcelona a La Liga 24. fordulójában, ahol az előző játéknap folyamán a Real Madrid 4-0-ás győzelmet aratott a Girona ellen, így a katalánok számára nem csak a madridi rivális közeltartása, hanem a másik katalán csapathoz való felzárkózás volt a cél.

Xavi együttese már a 14. percben megszerezte a vezetést a vendégek ellen, az ihletet napot kifogó Lamine Yamal góljának köszönhetően, azonban a félidei sípszót megelőzően az ellenfél színeiben Sanchez villant meg, így kiegyenlítve a mérkőzést a pihenő előtt.

A második etapban újabb fordulatok vártak a nézőkre, hiszen Pellistri vezetőgólját követően a Granada mindössze 3 percig örülhetett, mielőtt Lewandowski villant meg a 63. percben, majd újabb 3 percet követően a vendégek ismét meg tudták szerezni a vezetést, sokkolva az FC Barcelona csapatát.

A hazaiak a hajrá folyamán tértek magukhoz, Lamine Yamal egy kétes labdaszerzésből bombázta a jobb alsó sarokba a labdát, amely mint végül kiderült 1 pontot ért mind a két fél számára, miután sem a katalánok, sem pedig a lelkesen kontrázó vendégek nem tudták újabb góllal eldönteni a mérkőzést.

Az FC Barcelona így 10 ponttal van lemaradva a listavezető Real Madrid mögött, míg az 56 pontos Gironán is mindössze 1 pontot tudott javítani a tavalyi címvédő.

Barcelona – Granada 3-3 (1-1)
Gólszerzők: Yamal (14. 81) Lewandowski (63.) ill. Sanchez (43.) Pellistri (60.) Miquel (66.)
Kiállítás:ill. –

Barcelona: Marc-André ter Stegen, Iñigo Martínez, Pau Cubarsí, João Cancelo (Raphinha ), Jules Koundé, Andreas Christensen (Fermín López), Ilkay Gündogan, Frenkie de Jong, Robert Lewandowski, Pedri , Lamine Yamal.

Granada: Augusto Batalla, Ignasi Miquel, Miguel Rubio, Martin Hongla, Faitout Maouassa, Ricard Sánchez, Gerard Gumbau, Sergio Ruiz, Óscar Melendo (José Callejón), Facundo Pellistri (Kamil Jozwiak), Myrto Uzuni (Douglas Arezo).

 

A spanyol bajnokság 24. fordulójának menetrendje:

péntek:

Cadiz – Betis 0-2

szombat:

Deportivo Alaves – Villarreal 1-1

Real Sociedad – Osasuna 0-1

Real Madrid – Girona 4-0

 Las Palmas – Valencia 2-0

vasárnap:

 Getafe – Celta Vigo 3-2

Mallorca – Rayo Vallecano 2-1

 Sevilla – Atlético Madrid 1-0

 FC Barcelona – Granada (Tv: Spíler 2)

A La Liga állása:

Standings provided by Sofascore