Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Theo Hernandez szállította a győzelmet az AC Milannak a Napoli ellen – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 24. fordulójának vasárnapi játéknapjának zárómérkőzésén újabb rangadót játszottak, hiszen az AC Milan látta vendégül a címvédő Napolit.

(Photo by Giuseppe Cottini/AC Milan via Getty Images )

Az első félidőben veszélyesebb volt valamivel az AC Milan, de sok helyzetet ők sem tudtak igazán kialakítani. A 10. percben a Napolinak volt először ziccere, amikor Simeone  kapott jó labdát a kapu előterében, és lőtt is de a próbálkozása a jobb kapufa mellé. A 25. percben azonban már az AC Milan szerezte meg a vezetést, amikor Leao remek passza után Theo Hernandez lőtt Gollini mellett briliánsan a kapu bal alsó sarkába.  A 28. percben az előbb gólpasszt adó Leao tűzte rá a labdát a tizenhatosról, a jobb felső sarokba tartó lövést azonban Gollini szépen védte. A 35. percben Gabbia csapott le a labdára a tizenhatos magasságában és kapura is lőtte azt, de a kapus ezt is védte. A 46. percben még Kvaratskhelia próbálta bepasszolni a labdát a kapu elé, de a védelem az utolsó pillanatban tisztáztak. Így vonultak le a szünetre a csapatok.

A második félidőre kicsit feljavult a Napoli, de nem igazán tudtak ezzel a kisebb előnnyel mit kezdeni. Az 50. percben Politano találta magát gólhelyzetben, amikor a tizenhatosról lőtt kapura, de a kapu jobb oldala mellé ment a labda. A 60. percben Politano ismét próbálkozott, és bár most közelebb volt, de a labda elkerülte a kapu bal oldalát. A 70. percben közelről próbálkozott Leao a labda átvételét követően, de az elkerülte a kapu jobb oldalát. A 83. percben Anguissa vállalta el egy lövést a tizenhatoson kívülről, és csak kicsivel lőtt a kapu bal oldala mellé. A 87. percben Leao remek passzt küldött a büntetőterületen belülre Theo Hernandez elé, akinek viszont most nem sikerült jól a lövés. A 89. percben Lindstrom előtt volt ott a meccslabda, de hatalmas lehetőséget hagyott ki, hiszen a labda a kapufán csattant, így elmaradt az egyenlítés. A 91. percben úgy tűnt, hogy kézzel ért labdába, és a VAR is vizsgálta az esetet, de végül a játékvezető nem ítélt tizenegyest a Napolinak. A vendégek végül már nem tudtak gólt lőni, így maradt az egygólos Milan győzelem.

AC Milan – Napoli 1-0 (1-0)
Helyszín: San Siro (Milánó) Vezette:  Daniele Doveri
Gólszerzők: Theo Hernandez (25.) ill.
Sárga lap: Theo Hernandez (90+6.) ill. Juan Jesus (85.)
Kiállítás: – ill. –

AC Milan: Maignan, Calabria (Florenzi, 37.), Kjaer (Simic, 65.), Gabbia, Theo Hernandez, Bennacer (Musah, 66.), Adli, Pulisic (Jimenez, 80.), Leao, Loftus-Cheek, Giroud (Jovic, 80.). Vezetőedző: Stefano Pioli

Napoli: Gollini, Ostigard (Politano, 46.), Rrahmani, Juan Jesus (Ngonge, 90.), Di Lorenzo, Anguissa, Lobotka, Zielinski (Lindstrom, 76.), Mazzochi (Olivera, 76.), Kvaratskhelia, Simeone (Simeone, 55.). Vezetőedző: Walter Mazzarri

A 24. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:

Péntek:
Salernitana – Empoli 1-3

Szombat:
Cagliari – Lazio 1-3
AS Roma – Inter 2-4
Sassuolo – Torino

Vasárnap:
Fiorentina – Frosinone 5-1
Bologna – Lecce 4-0
Monza – Verona 0-0
Genoa – Atalanta 1-4
AC Milan – Napoli 1-0

Hétfő:
20:45 Juventus – Udinese (Tv: Sport 1)

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore