Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Mbappénak kétségei támadtak a Real Madridba igazolás kapcsán – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint újabb fordulat állt be a Kylian Mbappé, a Real Madrid és a Paris Saint-Germain közötti szappanoperában. 

(Photo by Christian Liewig – Corbis/Getty Images)

Kylian Mbappé még nem közölte döntését arról, hogy marad-e a Paris Saint-Germainnél, vagy ingyen a Real Madridhoz igazol a nyáron. Több, a helyzetet jól ismerő forrás szerint Mbappé a madridi csatlakozás felé hajlott, de környezetének befolyásos tagjait nem győzte meg a spanyol klub ajánlata, ami késlelteti a folyamatot, írja a The Athletic.

A korábbi hírek szerint Mbappé január eleje óta tudja, hogy a Madrid milyen feltételeket hajlandó ajánlani neki. Mivel a francia játékos PSG-s szerződése június 30. után lejár és szerződésének utolsó hat hónapját tölti, szabadon tárgyalhattak a feltételekről. A madridiak ajánlata alacsonyabb ahhoz képest, amit 2022 májusában kínáltak neki, de Mbappé így is a Real Madrid legjobban fizetett játékosa lenne. A két évvel ezelőtti tárgyalásokat ismerő források szerint Mbappénak 130 millió eurós aláírási bónuszt és évi 26 millió eurós fizetést ajánlottak 2022-ben.

A PSG eközben néhány hónappal ezelőtt számos lehetőséget ajánlott a 25 éves játékosnak a maradásra, hosszú és rövid távú szerződéseket is, és amelyek alapján Mbappé a jelenlegi fizetését kapná, amely a források szerint 75 millió euró körül van adózás után.

A madridiak nem tudják felvenni a versenyt a PSG ajánlatával, de az ügyet ismerő források szerint Florentino Perez, a Real elnöke, úgy érzi, hogy ismét mindent megtett Mbappé leigazolásáért, és továbbra is reméli, hogy a támadó a váltás mellett dönt. A madridi elnök megpróbálta meggyőzni Mbappét arról, hogy az átigazolás magasabb sportszakmai és marketingszintre emelné a karrierjét. Egyes források szerint Perez “szokatlanul szorosan” részt vett a tárgyalásokon. Ebben az esetben azonban nem lehet garanciát vállalni, és az ilyen erőfeszítések a múltban is eredménytelennek bizonyultak.