Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Brahim Díaz csodálatos gólja döntött az RB Leipzig otthonában – videóval

Marco Rose csapata mindent megtett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján, azonban Lunin ihletett formában védett a vendégek oldalán…

(Photo by Mateo Villalba/Getty Images)

“2022 őszén sikerült legyőzni őket, ez nagy erőt ad, hiszen tudod, hogy egyszer már össze sikerült hozni a győzelmet.” – fejtette ki az RB Leipzig magyar hálóőre a keddi játéknap rangadója előtt az újságírók számára, Gulácsi Péter szavai pedig remekül tükrözték a hazaiak hozzáállását, igencsak megizzad a Real Madrid a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján.

Az első félidő folyamán egészen korán jött a hideg zuhany Carlo Ancelotti csapata számára, Sesko ugyanis már a második percben gólt bólintott a vendégek hálójába, azonban a VAR kisegítette a madridiakat, a gólt kapus zavaró les miatt vette el a bíró. Ezt követően a meccs képe úgy alakult, ahogyan azt a Lipcse eltervezte, a német csapat kiemelkedő játékkal presszionált, megannyi helyzetet teremtve az első játékrész folyamán.

A második félidő folyamán a Real Madrid szinte a semmiből szerezte meg a vezetést, Brahim Díaz egy őrületes szólógólt szerzett a 48. percben, amely folyamán 4 védő mellett elfutva tekerte be a labdát Gulácsi kapujának bal alsó sarkában.

Ezt követően hiába nyomott tovább a Lipcse, Lunin ihletett formában szedte ki a hazai lövéseket, míg a Real Madrid kontrái is rendre kimaradtak.

A 3 hét múlva esedékes visszavágót így a Real Madrid várhatja előnyből, azonban ez az egy kapott gól a lipcsei csapatot sem ábrándíthatja ki, hiszen minden esély megmaradt mind a két fél továbbjutására.

RB Leipzig – Real Madrid 0-1 (0-0)
Helyszín Red Bull Arena (Lipcse) Vezette: Peljto I. (Bih)
Gólszerzők: – ill. Díaz (48.)
Kiállítás: – ill. –

RB Leipzig: Péter Gulácsi, Willi Orbán, Lukas Klostermann, David Raum, Mohamed Simakan, Xaver Schlager, Benjamin Henrichs (Amadou Haidara), Benjamin Sesko, Loïs Openda (Yussuf Poulsen), Xavi Simons, Dani Olmo (Eljif Elmas).

Real Madrid: Andriy Lunin, Nacho, Aurélien Tchouaméni, Ferland Mendy, Dani Carvajal, Vinícius Júnior, Toni Kroos, Brahim Díaz (Lucas Vázquez), Eduardo Camavinga, Federico Valverde, Rodrygo (Joselu).