Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: az Inter Miami döntetlent játszott Messi nevelőcsapata ellen – videóval

Magyar idő szerint csütörtökről péntekre virradóra újabb felkészülési mérkőzést játszott az MLS 2024-es szezonrajtjára készülő Inter Miami…

(Photo by Megan Briggs/Getty Images)

Az Inter Miami 1-1-es döntetlent ért el Lionel Messi gyermekkori nevelőcsapata, az argentin Newell’s Old Boys elleni találkozón DRV PNK Stadiumben. A floridai gárda Messivel, Suárezzel és Jordi Albával a kezdőcsapatában fogadta a rosáriói vendégeket. A nyolcszoros aranylabdás argentin klasszis nagy lendülettel játszott a mérkőzésen, több lendületes elfutása is volt az első félidőben, lövései azonban célt tévesztettek. Nem sokkal a szünet előtt Messi nagyjából 20 méterről végezhetett el szabadrúgást szemben a kapuval, azonban kísérlete kevéssel a kapu mellé tekeredett. A gól nélküli első félidő után a második játékrészben a Newell’s is többet veszélyeztetett, Callender kapus azonban kiválóan védte a ketrecét. Messi és Suárez 60 percet töltött a pályán, majd mindkettőjük lecserélték. Nem sokkal ezt követően szerezte meg a vezetést az Inter Miami, amikor Taylor szöglete után Shanyder Borgelin bólintott közvetlen közelről a hálóba. Innentől az argentinoknak még sürgősebb lett és az utolsó tíz percen belül egy labdaszerzést követően Franco Díaz talált be, kialakítva a találkozó 1-1-es végeredményét.

A mérkőzés igazi baráti találkozó volt, hiszen Messi több régi ismerősével futott össze, mint például a Newell’s-ben játszó Éver Banegával, valamint az ugyancsak rosáriói származású Maxi Rodríguezzel, de az Inter Miamit irányító Gerardo “Tata” Martino is ezer szállal kötődik az argentin egyesülethez.

Inter Miami – Newell’s Old Boys 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Borgelin (64.), ill. F. Díaz (83.)