Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhunyt a németek 1990-es vb-győztes legendája

Hétfőről keddre virradóra elhunyt az 1990-es világbajnok német válogatott kiválósága…

(Photo by Frank Kleefeldt/picture alliance via Getty Images)

Egybehangzó német sajtóhírek szerint hétfőre keddre virradóra álmában elhunyt Andreas Brehme. A halálhírét élettársa, Susanne Schäfer is megerősítette. Halálát vélhetően szívroham okozta.

A 63 éves korában elhunyt egykori labdarúgó szerezte az 1990-es világbajnokság döntőjének egyetlen gólját, amikor tizenegyesből volt eredményes a címvédő Argentína ellen. Brehme a Bayern Münchennel és a Kaiserslauternnel német, az Interrel olasz bajnoki címet nyert.

Az egykori balhátvéd a hamburg Brambek csapatában kezdte pályafutását, majd az említett nagyobb nevű capatokat is végig járta, játszott a spanyol Real Zaragozánál is, majd 1998-ban a Lauterntől vonult vissza.

Brehme az 1990-es vb egyenes kieséses szakaszában három gólt szerzett, így a torna álomcsapatába is bekerült, csakúgy mint az 1992-es Európa-bajnokságon, ahol a németek a második helyen végeztek a dánok mögött.

A német válogatott színeiben 1984 és 1995 között 86 mérkőzésen lépett pályára, ezalatt nyolc gólt szerzett.

“Mély szomorúsággal jelentem be a család nevében, hogy élettársam, Andreas Brehme hirtelen szívleállás következtében hirtelen és váratlanul meghalt. Mindenkit arra kérünk, hogy tartsa tiszteletben magánéletünket, és tartózkodjon a kérdések feltevésétől ebben a nehéz időszakban” – közölte Brehme élettársa.

Nyugodjon békében.