Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét csökkentette a Barcelona fizetési sapkáját a La Liga

Nem jó hírek érkeztek a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona számára a következő átigazolási időszakuk előtt. 

(Photo by David Ramos/Getty Images)

A Barcelona fizetési sapkáját 204 millió euróra csökkentette a La Liga a januári átigazolási időszak lezárását követően.

A fizetési sapka felső határa azt a maximális kiadást jelenti, amelyet egy klub a szezon során költhet játékosokra, edzőkre, utánpótláscsapatokra és egyéb kiadásokra. Mindez pedig kulcsfontosságú szerepet játszik a klub következő átigazolási időszakra vonatkozó terveinek kialakításában.

Kedden a La Liga megerősítette az egyes klubok fizetési sapkáit, ami a Barcelonánál 66 millió euróval csökkent a korábbi, 2023 szeptemberében meghatározott felső határhoz képest. Ez pedig szintén jelentős csökkenést jelent a katalán gárda tavaly februárban meghatározott költésének, ami még 648 millió euró volt.

Januárban a Barcelona egyetlen igazolása Vitor Roque volt az Athletico Paranaense-től. Erről az üzletről – amelynek értéke 30 millió euró plusz bónuszok  – még tavaly nyáron állapodtak meg.