Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét edzőt váltott a Napoli, szövetségi kapitányt neveztek ki – HIVATALOS

A Napoli a hétfő esti órákban tett bejelentést a csapatnál történt újabb edzőváltásról…

(Photo by Christian Hofer – UEFA/UEFA via Getty Images)

A Napoli hivatalos csatornáin keresztül számolt be róla, hogy menesztette vezetőedzői posztjáról a feladatot három hónapja ellátó Walter Mazzarrit, helyére pedig a klubnál korábban több ízben segédedzőként dolgozó Francesco Calzonát nevezte ki az idény végéig.

A 62 éves olasz szakember annak idején 2009 és 2013 között volt már a Napoli edzője, irányításával egy Olasz Kupát és egy Szuperkupát nyertek, míg a bajnokságban másodikok lettek. Mazzarrit 2012-ben az év legjobb olaszországi edzőjének járó Enzo Bearzot-díjjal ismerték el a csapat edzőjeként. Négy év után azonban az Interhez távozott, ahol egy visszafogottabb időszakot produkált, majd a Watford, a Torino és a Cagliari edzője volt. A szárdoknál egy meglehetősen hányattatott idényt produkált, nem sokkal a tavalyi májusi menesztése után a csapat kiesett az első osztályból, majd Nápolyban állt munkába.

Mazzarri november közepétől 17 meccsen ült a Partenopei kispadján, amely ebből hat mérkőzést nyert meg három döntetlen és nyolc vereség mellett.

Az újonnan kinevezett Calzona éveken át Maurizio Sarri hűséges asszisztense volt, 2015 és 2018 között dolgozott mellette a Napolinál, majd a 2021-2022-es szezonban Luciano Spalletti segédjeként tért vissza a klubhoz, azonban 2022 nyarától a szlovák válogatott szövetségi kapitánya, melyet magabiztosan juttatott ki az idei Európa-bajnokságra.

Az új tréner megbízatása az idény végéig szól, ezzel párhuzamosan a szlovák válogatottnál vállalt munkáját ugyancsak folytatni fogja.

Calzona profi klubedzőként a szerda esti, Barcelona elleni BL-nyolcaddöntőn debütálhat.