Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi megerősítette, sérülés miatt nem lépett pályára Hongkongban – videóval

A hónap elején az Inter Miami Hongkongban játszott felkészülési mérkőzést a helyi ligaválogatott ellen, azonban a csapat legnagyobb sztárja sérülés miatt nem lépett pályára…

(Photo by Stephen Law/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A helyi szurkolók körében nagy felháborodást váltott ki, hogy Lionel Messi sérülésre hivatkozva nem lépett pályára az Inter Miami felkészülési mérkőzésén a hongkongi ligaválogatott ellen, ugyanis a mérkőzést előzetesen az argentin klasszissal reklámozták és sokan nyilvánvalóan miatta mentek ki a mérkőzésre.

A szervező cég a szurkolók nyomására úgy döntött, hogy kárpótlásul visszafizeti a jegyárak ötvenszázalékának összegét.

Az argentin klasszis a minap egy közösségi médiában közzétett videofelvételen beszélt arról, hogy valóban sérülés miatt hagyta ki a találkozót:

“Olvastam, hallottam, mi történt a hongkongi mérkőzés után, ezért akarom elmondani nektek az igazságot, elkerülendő a félrevezető beszámolókat. Hallottam, hogy állítólag politikai okokból nem akartam pályára lépni, de ezzel éppen úgy nem tudok mit kezdeni, ahogyan egyéb értesülésekkel sem. Ha ez lenne a helyzet, el sem utaztam volna Japánba vagy Kínába, ahol számtalanszor jártam korábban a Barcelonával és az argentin válogatottal is.”

“A meccs előtti napon megpróbálkoztam az edzéssel a jelenlévők kedvéért, amit tudtam, megcsináltam, a gyerekekkel közös bemutató gyakorlásra is elmentem, de fájt a lábam, meccset nem tudtam játszani. A következő néhány napban valamelyest javult a helyzet, ezért Japánban rövid időre pályára léptem, mert akkor már arra volt szükség annak érdekében, hogy fokozatosan visszanyerjem a formámat. Mindezt már elmondtam korábban is, de fontosnak tartottam elismételni, annyi minden elhangzott azóta. Nem múló szeretettel üdvözlöm a kínai népet, remélem, hamarosan módunkban áll majd találkozni” – tette hozzá.