Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: döntés született Thomas Tuchel jövőjéről a Bayern Münchennél! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy a szezon végén távozni fog a csapat vezetőedzője, Thomas Tuchel.

(Photo by Marco Steinbrenner/DeFodi Images via Getty Images)

Az elmúlt órákban felerősödtek azok a sajtóértesülések, melyek szerint Thomas Tuchel az idény végén távozni fog a Bayern Münchentől. Végül a hivatalos bejelentésre sem kellett sokat várni, a bajor sztárcsapat ugyanis hivatalos fórumain közzétette a hírt, miszerint Tuchel a nyáron távozik a csapat kispadjáról. A klub vezérigazgatója, Jan-Christian Dreesen az alábbiakat mondta a hivatalos bejelentés során:

Nyílt, jó hangulatú megbeszélés végén arra jutottunk, hogy a nyáron lezárul az együttműködésünk. Célunk, hogy a következő szezonnak új edzővel, a csapatot új alapokra helyezve vágjunk neki. Addig azonban a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában.

Thomas Tuchelt tavaly márciusban Julian Nagelsmann menesztése után nevezték ki a Bayern kispadjára, amellyel az idény végén megnyerte a német bajnokságot. A most futó szezonban a Bayern a második helyen áll a Bundesligában, 8 ponttal lemaradva a listavezető Bayer Leverkusen mögött, a Német Kupában a harmadosztályú Saarbrücken búcsúztatta őket a legjobb 32 között, míg a Bajnokok Ligájában 1:0-s hátrányból várják a Lazio elleni nyolcaddöntő visszavágóját.

A sajtó értesülései alapján a Bayern vezetőségének három fő jelöltje van arra, hogy ki veszi át a csapat irányítását Tuchel távozását követően. A bajorok 3 fő kiszemeltje a SkySports szerint nem más, mint Xabi Alonso, Zinédine Zidane, valamint Antonio Conte.