Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Több hónapra kidőlt a Manchester United védője

Rossz hírek érkeztek az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United védőjéről, Luke Shaw-ról.

(Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

A Manchester United balhátvédje, Luke Shaw várhatóan 12 hétig nem léphet pályára, miután combizomsérülést szenvedett.

A 28 éves játékos a United múlt vasárnapi, Luton Town ellen 2-1-re megnyert mérkőzésén a félidő előtt állt ki. A mérkőzést megelőzően az Aston Villa elleni, február 11-i győzelem alkalmával is le kellett cserélni a szünetben. A vizsgálatok azóta kimutatták Shaw sérülésének mértékét, ami azt jelenti, hogy most egy ideig a pálya szélén kell maradnia.

Erik ten Hag, a United menedzsere a lutoni találkozó előtt azt mondta, hogy Shaw játéka kétséges, de “biztosak benne”, hogy képes lesz játszani. A legújabb visszaesés híre mind a United, mind Anglia számára csapásként érte a Unitedet, mivel Shaw is reméli, hogy bekerül Gareth Southgate csapatába a nyári németországi Európa-bajnokság előtt.

A balhátvéd poszton több sérülés is hátráltatt a csapatot a 2023/24-es szezonban. Tyrell Malacia még nem lépett pályára ebben az idényben, miután két térdműtéten esett át, míg Shaw is különböző problémákkal küzdött. Tavaly nyáron a United kölcsönbe szerződtette a Tottenham Hotspur balhátvédjét, Sergio Reguilont, hogy a balhátvéd sérültjeit pótolja, de a szünetben visszaküldte a spanyolt a Spurshöz.

Shaw augusztus és 2023 novembere között három hónapot hagyott ki izomsérülés miatt, majd visszatérése után ismét combhajlító probléma zavarta meg a szezonját, ami miatt december és január között további négy mérkőzést kellett kihagynia. Február elején tért vissza az első csapatba, miután felépült, de most is hasonló sérülést szenvedett. Shaw problémái miatt ebben a szezonban mindössze 15 alkalommal lépett pályára a United színeiben minden sorozatot figyelembe véve.