Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: nem lesz új befektetője a bajnokságnak – HIVATALOS

Miután az elmúlt hetekben a német első és másodosztályú mérkőzéseken rendszeresek voltak a szurkolói tüntetések, a helyi szövetség engedett a nyomásnak…

(Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

A német futballélvonal (Bundesliga) és -másodosztály (2. Bundesliga) klubjait tömörítő Német Labdarúgóliga (DFL) hivatalos honlapján közölte, hogy visszalép a korábban kétharmados többséggel megszavazott megállapodástól, mely szerint a két liga médiajogainak egy részét akár egymilliárd euró értékben eladnák egy stratégiai marketingpartnernek.

Mint ismeretes, az elmúlt hetekben a reformokat ellenző német szurkolók számtalan első és másodosztályú bajnoki mérkőzés félbeszakítását érték el különféle akciókkal, így több mérkőzés csak jelentős csúszással ért véget. A megállapodás célja az lett volna, hogy a DFL a nagybefektető bevonásával versenyképesebbé tegye a Bundesligát a tetemes gazdasági fölényben levő Prmier League-gel szemben.

Bár a DFL közleménye úgy fogalmaz, hogy eláll a decemberben megszavazott határozat végrehajtásától, magát a szavazást érvényesnek tekinti, így elméleti szinten továbbra is adva van a lehetőség és a felhatalmazás egy befektető jövőbeni bevonására.